Lucrarile de construire a viitoarei autostrazi ce va lega Bucurestiul de Brasov vor incepe in primavara anului 2007, a anuntat Radu Berceanu, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului. Realizarea magistralei rutiere va costa aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar banii vor fi alocati din surse bugetare. Termenul de finalizare a autostrazii este anul 2011, dupa cel mai optimist scenariu. Din luna martie a anului viitor, consortiul romanesc format din firmele PA&CO International - Eurotrading Construct - UMB Spedition - Comaxa va demara lucrarile pentru construirea portiunii de autostrada cuprinse intre Bucuresti si Ploiesti.

Grupul de firme a castigat licitatia de construire a celor 60 de km de autostrada cu o oferta de 200 milioane de euro. Tot la anul, la sfarsitul lunii februarie, vor incepe lucrarile si la tronsoanele de autostrada Ploiesti-Comarnic, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov. Deocamdata nu se cunoaste numele firmelor care vor lucra la realizarea celor trei tronsoane. Castigatorii vor fi cunoscuti pana la sfarsitul acestui an, dupa organizarea licitatiei, dupa cum a anuntat ministrul Radu Berceanu. Cele trei portiuni care vor face legatura intre Ploiesti si Brasov vor fi construite in sistem Design-Build-Operate (DBO), adica firma castigatoare va asigura atat proiectarea si constructia, cat si operarea autostrazii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.