Presedintele Traian Basescu stia inca de acum un an si jumatate ce contine dosarul de Securitate al jurnalistului Cornel Ivanciuc, caz aflat in aceste zile pe rol la CNSAS. Liviu Mihaiu, coleg la "Academia Catavencu" cu Ivanciuc, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca acest lucru i l-a spus chiar seful statului. Administratia Prezidentiala a refuzat, ieri, sa precizeze daca serviciile secrete il informeaza pe Basescu de continutul dosarelor unor persoane publice inainte ca acestea sa ajunga la CNSAS.

Dosarul cu probleme

"Ivanciuc are probleme la dosar", l-ar fi atentionat presedintele Basescu pe Liviu Mihaiu in urma cu peste un an si jumatate, imediat dupa ce cei trei jurnalisti rapiti in Irak au fost eliberati. Ivanciuc tocmai scrise un articol negativ la adresa uneia dintre fiicele lui Basescu, iar seful statului se enerveaza cand este subiectul unor comentarii negative in mass-media. Realizatorul TV Robert Turcescu ne-a declarat ca a fost la discutia pomenita de Mihaiu, la care au mai fost de fata, partial, Adriana Saftoiu si, tot timpul, Gabriel Stanescu.

El spune ca nu a auzit o asemenea afirmatie a lui Basescu, dar spune ca au fost momente cand Mihaiu ar fi putut discuta separat cu seful statului si nu se stie ce subiecte de conversatie au abordat. "Eu nu am auzit aceasta afirmatie a lui Mihaiu, ca i-ar fi spus presedintele Basescu despre problemele la dosar ale lui Cornel Ivanciuc", ne-a declarat Robert Turcescu. El a mai precizat ca punctul sau de vedere a fost sustinut si de Gabriel Stanescu, care a fost de fata la intalnirea amintita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.