Mai multi membri CNSAS isi vor schimba votul initial dat in cazul Monei Musca, au declarat miercuri pentru NewsIn surse din Colegiu, care au spus ca argumentele aduse de aceasta cand si-a sustinut contestatia au fost convingatoare si formulate strict in litera si spiritul legii. La finalul audierii sale de miercuri, Mona Musca s-a declarat optimista, afirmand ca spera ca acest al doilea verdict sa ii fie favorabil, pentru a nu se mai ajunge in tribunal. "Exista sanse foarte mari ca doamna Musca sa fie curatata", au declarat pentru NewsIn surse din CNSAS.

Si Musca a parut foarte increzatoare in fortele proprii. Ea a reiterat faptul ca dosarul sau nu contine probe suficiente de politie politica: "Sa se tina cont de faptul ca nu am dat informari de natura sa aduca atingere libertatilor si drepturilor omului si care sa sustina regimul totalitar comunist. Niciuna din aceste conditii nu sunt indeplinite, darmite amandoua cumulativ", a apreciat deputatul independent.

De altfel, semnalul ca Mona Musca ar putea primi un vot favorabil la cea de-a doua "judecata" a fost dat, chiar inainte de incheierea audierilor, de catre Cazimir Ionescu, care a anuntat ca se va abtine de la vot atunci cand se va discuta contestatia acesteia. Revenind cu teoria distinctiei intre votul moral si votul procedural, Ionescu a reiterat ca, strict pe interpretarea legii, Musca are toate sansele sa aiba castig de cauza in rezolvarea contestatiei. Referindu-se la modul de rezolvare a contestatiilor, Ionescu a sustinut ca de data aceasta "votul este incorsetat de prevederile legii", spre deosebire de primul vot, care este unul moral, de principiu.

"Ca dovada ca am avut dreptate, Mona Musca a spus la inceputul sedintei: As incepe cu articolul 5 al legii. Doamna Musca ne vorbeste de o ora si ceva despre textul legii, despre definitia data politiei politice", a aratat Ionescu. Conform lui Ionescu, Musca ii spunea lui Ticu Dumitrescu ca stie foarte bine intentiile legii, dar ca pe actualul text al legii ea are dreptate.

"Va inteleg nemultumirea ca legea nu a iesit asa cum ati vrut, dar deocamdata vrand nevrand, avem o lege si trebuie sa o respectam asa cum este ea. Nu puteti sa dati alt vot decat pe lege. Nimic nu se incadreaza in conditiile cumultative ale definitiei politiei politice", i-ar fi spus Musca lui Dumitrescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.