Cinci dintre cei sase jurnalisti clujeni, retinuti luni sub acuzatia ca ar fi organizat un grup infractional si ar fi santajat oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice, au fost arestati preventiv, ieri, pentru 29 de zile. Tot ieri, impotriva celor cinci a fost depusa o plangere penala de catre unul dintre consilierii premierului, Mircea Chertes, care sustine ca in ziarele trustului ar fi aparut articole denigratoare despre el si familia sa. "Nu au cerut niciodata bani, ci doar mi-au oferit un contract de publicitate prin firma mea, prin Aurel Muresan. Ma voi constitui parte civila si voi cere daune", a declarat Chertes.

Purtatorul de cuvant al DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, a declarat ca procurorii au cerut arestarea lui Liviu Man - presedintele trustului Gazeta, Aurel Muresan - director executiv, Dorel Vidican - director executiv "Gazetei de Cluj", Anca Cocut - director de publicitate la "Gazeta de Oradea" si Ioan Otel - director de investigatii la Gazeta de Cluj, pe motiv ca ar fi incercat "sa zadarniceasca probe".

Adrian Avarvarei, al saselea inculpat, a primit, dupa ore intregi de audieri, interdictia de a parasi localitatea. Clubul Roman de Presa a reactionat, ieri, condamnand conducerea trustului Gazeta pentru discreditarea profesiei de gazetar si a aratat ca ziaristii anchetati trebuie sa raspunda multiplelor acuzatii de santaj. Cei cinci ziaristi au declarat recurs impotriva masurii de arestare preventiva.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.