In atentia Oficiului pentru Protectia Copilului. Saptamina trecuta, am asistat la un abuz grav asupra unui pusti. Pustiul raspunde la numele de Razvan Orasanu si i-a fost tras brutal de sub fund scaunul de presedinte al AVAS-ului. Mai mult decit atit, imediat dupa ce a fost trintit din functie, Razvan a inceput sa fie urecheat de tanti Procuratura. Ca cica la plecare a sustras din AVAS diverse documente oficiale, cu care se jucase el cit fusese presedinte. Toata povestea asta cu documentele sustrase este o manevra a oamenilor mari, mari ca pozitie in politica. In fapt, Orasanu a facut si a luat niste còpii xerox banale, dupa acte cit se poate de nesecretizate. Faptul ca si-a luat omul niste còpii dupa actele publice semnate si intocmite de el cit a fost presedinte al AVAS-ului e cit se poate de normal. Dar gestul lui a luat-o rePD pe o panta anormala, sub imboldul unor colegi subalterni. I

nformatia ca Orasanu a sustras documente la plecarea sa din functie a fost clocita si a pornit de la departamentul logistica din AVAS, unde director este Calin Catalin Chirita, membru PD de vaza. Si a explodat in ziarul Gåndul, intr-un articol semnat de Liviu Vulpe, un ziarist mare specialist in primarii, primarii la care a aspirat si pentru care a pompat bani in campania electorala si Calin Catalin Chirita. Departamentul logistica a fost profund afectat anul acesta de unele decizii ale lui Orasanu. Cum ar fi interzicerea achizitiilor directe, impunindu-se organizarea de licitatii deschise. In al doilea rind, Orasanu a stricat un mega-aranjament de vreo 6.000.000 de euro cu privire la construirea unui nou sediu AVAS.

Dar cea mai mare obraznicie a lui Orasanu a fost sa publice lista datornicilor Bancorex, care, insumat, au dat o gaura de 5 (cinci) miliarde de dolari. Departamentului de logistica si nu numai, pustiul Orasanu i-a stricat jocurile financiaro-politice. Pedeapsa nu putea sa intirzie, deci. Imediat dupa ce s-a speculat in presa ca Orasanu a sustras documente, Parchetul s-a autosesizat brusc. Faza misto e ca autosesizarea, cit si un comunicat de presa s-au produs rapid, chiar in week-end. Semn ca, daca e comanda politica, procurorii lucreaza pe cineva si duminica.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.