Am fost deconcertati de seria de dezvaluiri despre Sorin Antohi, un intelectual care ne servea de angelic reper. Dar uite ca am ajuns, tocmai noi, sa-i mai smulgem reperului o pana din aripa: prorector fiind la Universitatea Central Europeana (UCE) - creata de Soros - a beneficiat de o sponsorizare, ceva de ordinul a 50.000 de euro, din partea unui intreprinzator de origine romana, pe nume Bogdan Buzaianu.

Or, domnul Buzaianu era pentru noi un reper pentru a recunoaste cele mai dracesti forme de coruptie; daca numele nu va spune nimic la prima lectura, va reamintim ca tara noastra isi repara inutil si daunator hidro si termocentralele cu o aceeasi firma elvetiano-austriaca - VA TECH - de ani de zile; modul fraudulos in care austriecii reusesc sa isi adjudece contractele de sute de milioane de euro prin incredintare directa ar putea fi inteles daca cineva ar lua la puricat activitatea Energy Holding si a lui Bogdan Buzaianu, care a fost administrator; cum a ajuns Buzaianu sa fie interesat de activitatile stiintifice ale lui Antohi ramane un mister; dar cum mister a fost pentru noi si istoria de colaborator al Securitatii a profesorului de la UCE, parca ne duce gandul sa facem o legatura intre cele doua mistere: oare nu este si Buzaianu un actual colaborator al fostei Securitati, ajunsa, intre timp, la guvernare? Oare n-or fi legati, amandoi, de un acelasi tatuc, ca l-o chema sau nu Dan Ioan Popescu?


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.