Vom avea sau nu alegeri anul viitor? Mai este sau nu presedinte-jucator? Exista sau nu cale de impacare intre PNL si seful statului? Cum stau grupurile de interese? Il dezinformeaza sau nu serviciile secrete?

Vom avea sau nu alegeri anul viitor? Mai este sau nu presedinte-jucator? Exista sau nu cale de impacare intre PNL si seful statului? Cum stau grupurile de interese? Il dezinformeaza sau nu serviciile secrete? Presedintele Traian Basescu a acceptat sa disece pentru Jurnalul National toate subiectele fierbinti ale zilei.

Jurnalul National: Domnule presedinte, trebuia sa facem acest interviu acum o saptamana, atunci cand v-ati ridicat si ati plecat de la dezbaterea cu ziaristii, organizata de Jurnalul National, asa ca va intreb acum de ce v-ati ridicat atunci? Ce v-a enervat?

Traian Basescu: Daca ati observat, n-am fost deloc nervos. Pur si simplu mi s-a parut ca invitarea mea acolo era pentru a discuta cum arata politicienii in ochii ziaristilor si nu eram invitat pentru un rechizitoriu in direct facut de un ziarist.

Trebuie sa recunosc ca nu stiam ca in momentul acela era transmisie in direct. Ce m-a surprins la dvs. e faptul ca, fiind trecut prin atatea razboaie de atatia ani, nu ati ramas sa va bateti, asa cum faceti de obicei.

Deturnam exact rostul dezbaterii, pentru ca as fi avut raspunsuri mai multe decat intrebarile ziaristului respectiv. Dar mi s-a parut ca nu de asta eram acolo. In fond, nu era nevoie sa mai oferim un spectacol in direct: Basescu cu presa sau Basescu impotriva presei. O falsa abordare.

Chiar asa, care e relatia dvs. la momentul asta cu presa, la doi ani de mandat? Ati fost rasfatatul presei intr-o anumita perioada, dupa cum la fel de bine aveti perioade in care ati fost executat de presa…

Acesta este mediul natural in care eu evoluez in relatia cu presa. Am avut patru ani la primarie, in care eram tratat ca si cum eram la putere. Eu eram cel care facea toate relele. Am avut un inceput de mandat furtunos si tine de un an si jumatate. Sa vedem, poate sfarsitul de mandat va fi mai bun. Exista insa o certitudine. Ca relatia mea cu presa nu are nimic murdar. Nu avem aranjamente pe dedesubt, nu avem intelegeri, nu avem nimic. Chiar daca uneori e mai brutala, mai contondenta, e cinstita. Macar acest lucru il pot spune despre relatia mea cu presa si a presei cu mine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.