Publicarea de catre Jurnalul National a comentariului meu privind modul in care s-a realizat la varful piramidei puterii desemnarea candidatului liberal Varujan Vosganian la postul de comisar european a starnit, asa cum era de asteptat pentru cine este cat de cat familiar cu situatia de azi din Romania, "cuibul de viespi".

Si tot ca acestea, fiind serios deranjate de punerea in spotul de lumina a opiniei publice, s-au napustit orbeste asupra autorului, ca si a cotidianului, ignorand cu buna stiinta fondul problemei si precizarile punctuale menite sa asigure cadrul corect de intelegere a mesajului continut de comentariu. In aceste conditii, ma simt obligat sa ajut opinia publica de buna credinta sa repuna intreaga controversa in cadrul corect de interpretare, fara a se pierde in "imensa jungla" de acuzatii si comentarii de tip tabloid. Majoritatea acestora, cand nu au fost pur si simplu inepte, atunci cu siguranta au un caracter pur diversionist.

Nominalizarea lui Vosganian: studiu de caz

Anticipand ceea ce avea sa urmeze, reamintesc ca am facut inca de la inceputul materialului urmatoarele precizari:

Obiectul central al comentariului este modul in care cele doua grupuri de interese aflate in prezent in pozitiile-cheie ale puterii, respectiv cele din jurul presedintelui Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, au negociat nominalizarea unui membru al Partidului Liberal drept candidat la postul de comisar in persoana domnului Varujan Vosganian; datorita importantei deosebite a acestei pozitii in structurile europene am definit acest moment ca unul semnificativ, ce invita la reflectie colectiva pentru evaluarea insusi stadiului actual al evolutiei sistemului politic in pragul intrarii tarii in Uniunea Europeana. Cum mass-media abunda de declaratiile penibile si acuzatiile reciproce intre cele doua partide, nu mai este necesar sa insist asupra acestui aspect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.