Varujan Vosganian a anuntat ca i-a cerut premierului Tariceanu sa ii retraga candidatura pentru postul de comisar european

"Am solicitat primului ministru retragerea candidaturii mele", a declarat domnul Vosganian. El a spus ca a luat aceasta decizie deoarce considera ca prelungirea audierilor in cazul sau ar fi adus deservicii Romaniei.

Varujan Vosganian a explicat ca retragerea sa nu are nici o legatura cu acuzatiile care i-au fost aduse, acuzatii pe care le-a calificat drept nefondate.

Reactia premierului Tariceanu

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca a luat act de decizia lui Varujan Vosganian de a renunta la nominalizarea pentru postul de comisar european din partea Romaniei.

Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Oana Marinescu a declarat: "Premierul Tariceanu saluta gestul domnului Vosganian, prin care acesta doreste sa impiedice transferul in plan european al unor campanii politice si de presa interne, care ar putea afecta imaginea si interesele Romaniei"-

Premierul Tariceanu isi reitereaza "convingerea ca aspectele controversate semnalate de mass-media in legatura cu activitatea senatorului Varujan Vosganian nu au nicio baza reala si ca toate acestea vor fi clarificate fara nicio urma de indoiala", a mai declarat Oana Marinescu. Purtatorul de Cuvant al Guvernului a declarat ca seful Executivului a decis sa faca o alta propunere pentru postul de comisar ce revine Romaniei.

Agentiile de presa internationale remarcau deja faptul ca la Bruxelles domneste indoiala cu privire la candidatura lui Varujan Vosganian, avand in vedere ca persoana desemnata de Bulgaria, in persoana ministrului integrarii, Meglena Kuneva, a primit deja confirmarea sefului Comisiei Europene.

La momentul desemnarii lui Varujan Vosganian de catre primul ministru, pe lista persoanelor care ar fi putut candida din partea Romaniei la postul de comisar european mai apareau ministrul justitiei, Monica Macovei, ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, ministrul integrarii, Anca Boagiu sau fostul negociator sef cu Uniunea Europeana, Leonard Orban.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.