Terorism, trafic de droguri, crime, sechestrari, trafic de carne vie. Toate aceste fapte au un numitor comun: au fost savarsite de cei mai cautati infractori romani. Omar Hayssam, Mihai Bucurenciu, Gregorian Bivolaru, Dorel Popa, Paul Popa, Ioan Clamparu. Acestea sunt cele mai importante personaje care pot fi intalnite in topul celor mai cautati infractori romani, alcatuit de Politie si denumit "Most Wanted".

Toti cei enumerati mai sus au reusit sa paraseasca tara. Pana in prezent ei nu au fost capturati. Despre unii dintre acestia se stie cu exactitate unde se afla. Autoritatile din Romania nu au reusit sa ii aduca in tara. Mihai Bucurenciu, cel care a generat cea mai mare operatiune a Politiei Romane si care a scos in strada trupele speciale de interventie in urma afacerii "Portbagajul". Omul care a facut ca pentru cateva zile Bucurestiul sa semene cu un teatru de razboi. Omar Hayssam, acuzat de rapirea ziaristilor romani in Irak si de alte fapte, cel care a produs un cutremur in serviciile secrete si in Parchetul General.

"Guru" Bivolaru, liderul MISA, acuzat de relatii si perversiuni sexuale cu o minora si tentativa de trecere ilegala a frontierei. Dorel Popa, "Baronul drogurilor". A traficat stupefiante in valoare de milioane de euro. Paul Popa, tovarasul de faradelegi al lui Constantinos Passaris, suspectat si in cazul asasinarii politistului timisorean Sasa Disici. Ioan Clamparu, unul din principalii traficanti de fiinte umane din lume. Acestia sunt principalii infractori cautati de Politia Romana. Infractori celebri care in momentul de fata sunt liberi si periculosi.

Teroristul nr. 1

Fata rotunda, buze groase, par grizonat, tuns scurt, inaltime medie. Aceasta descriere, postata pe site-ul Politiei Romane apartine lui Omar Hayssam. Cel pe numele caruia judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pentru terorism. Eliberat din arest in luna aprilie, in urma deciziei magistratilor CAB, care au inlocuit masura arestarii cu interdictia de a nu parasi tara, sirianul este cautat de Politia Romana pentru a fi din nou incarcerat.

In aprilie, Curtea de Apel a decis eliberarea lui Omar, deoarece, potrivit actelor medicale, sirianul suferea de cancer de colon in faza terminala. De altfel, chiar procurorul care a instrumentat cazul si care a solicitat arestarea si trimiterea sirianului in judecata nu s-a opus cererii de eliberare. La sfarsitul lunii mai, magistratii au dispus ca sirianul sa fie adus cu mandat la tribunal pentru ca acesta nu se prezentase la termenul anterior. Hayssam cunostea faptul ca neprezentarea in fata instantei in mod repetat, fara vreo justificare, l-ar putea aduce din nou dupa gratii.

La jumatatea lunii iunie, sirianul apare la Curtea de Apel, dar obtine amanarea cauzei motivand ca starea sanatatii sale nu-i permite sa fie audiat. La urmatorul termen, pe 28 iunie, Omar Hayssam se prezinta pentru ultima oara in fata judecatorilor. Nici de aceasta data nu poate fi audiat deoarece se afla sub influenta sedativelor. De atunci sirianul a fost de negasit. Nu a aparut nici pe 12 iulie, atunci cand la CAB era programat un nou termen. Aparatorii sirianului au sustinut ca acesta s-ar afla internat intr-un sanatoriu, dar nu au adus nici un act care sa confirme acest lucru. Nici atunci si nici cand instanta a emis mandatul de arestare, avocatii lui Omar nu au putut face dovada ca acesta ar fi internat. Ultimele informatii, neconfirmate de autoritati, acrediteaza ideea ca Hayssam s-ar afla in Siria.

"Guru" protejatul suedezilor

Gregorian Bivolaru, mentorul spiritual si fondatorul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) se afla in Suedia, autoritatile romane emitand pe numele acestuia un mandat de arestare. El a fost retinut anul trecut la Malmo, in baza unui mandat de urmarire generala. In ciuda acestui fapt, Curtea Suprema din Suedia a respins cererea formulata de autoritatile romane privind extradarea lui Bivolaru. Impotriva acestuia a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de raport sexual cu o minora. In perioada 2002 - martie 2004, Bivolaru, abuzand de calitatea declarata de profesor de yoga, a intretinut timp de doi ani acte sexuale cu o minora, pe care o cooptase ca practicanta a cursurilor yoga.

Mentorul spiritual MISA a fost arestat la sfarsitul lunii martie 2004, fiind acuzat ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu o minora, inca de pe vremea cand aceasta avea doar 15 ani. Bivolaru a fost insa eliberat din arest la 1 aprilie acelasi an, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul impotriva arestarii preventive. Magistratii CAB au hotarat atunci ca nu Tribunalul Bucuresti era in masura sa emita mandatul respectiv, ci Judecatoria Sectorului 5, drept pentru care faimosul guru a fost pus in libertate, disparand fara urma. Pe 28 martie 2004, Bivolaru a incercat sa treaca fraudulos granita, prin punctul de trecere a frontierei Nadlac, Arad, fiind calauzit de un vames, tentativa sa esuand. A reusit insa mai tarziu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.