Personalul auxiliar din justitie si-ar putea intrerupe activitatea peste cinci zile, in semn de protest fata de neimplementarea proiectului de lege privind salarizarea membrilor acestei bresle, daca premierul nu va accepta o intrevedere cu reprezentantii sindicalistilor, a anuntat, joi, la sediul Confederatiei Sindicale Nationale "Meridian", presedintele executiv al Federatiei Nationale Sindicale "Justitia", Vasile Persinaru.

El a precizat ca sindicalistii solicita o intrevedere cu Calin Popescu Tariceanu pentru a-i prezenta toate datele in vederea rezolvarii problemelor grefierilor. Vasile Persinaru a motivat solicitarea personalului auxiliar de a avea o intrevedere cu premierul prin faptul ca problema salarizarii personalului auxiliar de specialitate din domeniul justitiei este tergiversata de aproximativ 20 de luni iar ministrul Justitiei, Monica Macovei, respinge elaborarea unui act normativ numai pentru personalul auxiliar de specialitate. Contrar intelegerii cu sindicatele din data de 3 octombrie 2006, Ministerul Justitiei a inaintat spre avizare proiectul ordonantei de salarizare cuprinzand grile de salarizare pentru toate categoriile de personal din justitie, inclusiv pentru functionarii publici si pentru personalul contractual, a precizat presedintele Confederatiei Sindicale Nationale "Meridian", Ion Popescu.

Totodata, el a spus ca, dupa negocieri repetate cu Monica Macovei, Ministerul Justitiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propun coeficientii de salarizare pentru personalul auxiliar din justitie, la care s-au adaugat si alte categorii de personal contractual si functionari publici, cu toate ca pentru aceste din urma doua categorii exista deja acte normative la nivel national care le reglementeaza salarizarea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.