Aproximativ 50 de taximetristi independenti s-au strans, ieri, in fata Primariei Capitalei, pentru a protesta fata de refuzul municipalitatii de a le acorda licenta de transport. Actiunea de protest este a doua din ultimele doua saptamani si survine dupa ce saptamana trecuta taximetristii au avut deja o intalnire cu primarul general, Adriean Videanu, pe aceasta tema. Potestatarii au evitat sa faca referire si la pretul impus de autoritati pe kilometru, desi il considera prea mic, ridicand doar problema autorizatiilor sezoniere pe care le vor transformate in unele permanente.

Stefan Gabriel, reprezentantul taximetristilor independenti, aflat pe lista de asteptare, a declarat ca asteapta de un an si jumatate eliberarea autorizatiei dar nu primeste nici un raspuns deoarece numai Primarul General Adriean Viedeanu semneaza eliberarea acestor autorizatii de taximetrie. Prin aceste tergiversarie de eliberare a acestor autorizatii, le este ingradit dreptul la munca. Alt taximetrist, aflat pe lista de asteptare pentru obtinerea unei licente de peste un an si jumatate, a spus ca va da Primaria Capitalei in judecata deoarece a investit pentru obtinerea licentei circa 40 de milioane de lei.

La intalnirea de saptamana trecuta cu taximetristii, primarul general Adriean Videanu a precizat ca este nevoie de elaborarea unui studiu de piata privind necesarul de taximetre in Bucuresti si a promis rediscutarea in plenul Consiliului General a hotararii care impune tariful actual pe kilometru. Legea taximetriei limiteaza la 10.000 numarul de licente de transport pentru taximetre in Bucuresti, dintre care 500 sunt sezoniere si 9.500 permanente. Pe lista de asteptare in vederea obtinerii unei licente de taximetrie sunt peste 1.500 de persoane inscrise.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.