Senatorul democrat Marius Marinescu a declarat, ieri, ca bugetul Ministerului Justitiei (MJ) si cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar trebui diminuate cu suma in lei, echivalenta cu cei 2 miliarde de dolari, paguba produsa de datornicii Bancorex.

Potrivit senatorului PD, AVAS ar trebui constrans, in acest fel, sa recupereze creantele fostei Banci de Comert Exterior Bancorex, iar MJ sanctionat deoarece una dintre cauzele falimentarii institutiei bancare a fost faptul ca instantele de judecata si parchetele nu au luat nici o masura impotriva garantiilor false, de multe ori inexistente, pe baza carora s-au acordat creditele. Senatorul democrat a facut aceste declaratii inedite in contextul prezentarii initiativei sale legislative privind interzicerea accesului ministrilor in functii de membri ai consiliilor de administratie a societatilor, companiilor si regiilor autonome in care statul este actionar, cazul Bancorex fiind, in opinia sa, un exemplu in favoarea necesitatii reglementarii unei astfel de incompatibilitati. "Am avut demnitari in Consiliul de Administratie al Bancorex si am vazut ce s-a intamplat", a afirmat Marius Marinescu.

El este de parere ca ministrii se afla "intr-un conflict de interese" in cazul in care fac parte din consilii de administratie ale societatilor sau companiilor statului si ca, in acest fel, "obtin venituri abuziv". Recent, senatorul democrat a avut o initiativa de modificare a Legii privind transparenta in exercitarea functiilor publice, care a trecut de Parlament si in urma careia parlamentarii nu mai pot face parte din consiliile de administratie ale societatilor comerciale ale statului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.