Procurorii Parchetului General sustin ca Omar Hayssam a fost monitorizat pana cand si-a pierdut urma. Ultima autorizatie emisa de judecatori pentru interceptarea si inregistrarea audio-video a convorbirilor lui Omar Hayssam a fost eliberata pe data de 8 iulie, ceea ce inseamna ca, la data la care se presupune ca sirianul a sters-o din tara, acesta era monitorizat. Cum a reusit insa Omar Hayssam sa plece, chiar si sub puterea monitorizarii, ramane un mister. Hayssam a fost monitorizat si dupa trimiterea in judecata in dosarul privind rapirea jurnalistilor romani, intrucat, pe numele sau, procurorii mai au in lucru o alta cauza privind savarsirea unor fapte de terorism.

"Inculpatul a fost monitorizat constant, intrucat era cercetat si in alte cauze penale cu un inalt grad de pericol social, inclusiv in perioada in care se afla sub puterea mandatului de arestare preventiv, ultima autorizatie emisa de judecator fiind valabila pana pe 8 iulie 2006, acoperind, asadar, si data parasirii de catre acesta a teritoriului Romaniei", a precizat, ieri, Parchetul, contrazicand astfel declaratiile date imediat dupa disparitia lui Hayssam, cand anchetatorii sustineau ca monitorizarea sirianului nu mai era de competenta lor. De altfel, fostul sef al DGIPI, Virgil Ardelean, a explicat ca institutia pe care o coordona a trimis doua informari catre Parchet in care se arata intentia lui Hayssam de a parasi tara. Ce s-a intamplat cu informarile respective ramane un mister.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.