Fostul premier Adrian Nastase, alaturi de sotia sa, a fost chemat din nou la Directia Nationala Anticoruptie. El a declarat ca principalul vinovat pentru aceste plimbari interminabile la DNA este Traian Basescu, pentru ca "a mentinut in functie un procuror ceausist cu aceiasi mentalitate". "Aceasta poveste este evident politica si as vrea sa repet ce am mai spus, si anume ca de 2 ani sunt fatait cu aceste dosare si cred ca romanii s-au plictisit de toata aceasta mizerie care evident este creata sub presiunea actualei puteri".

Fostul premier Adrian Nastase a afirmat, ieri, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca procurorii l-au informat ca este nevoie sa fie invinuit in dosarul disjuns din cauza "Zambaccian" pentru a se face o expertiza a termopanelor si a apartamentului sau din str. Zambaccian.

Adrian Nastase este nemultumit ca este invinuit inainte pentru a se dovedi eventual ca ar mai avea de dat niste bani constructorului si ca asta reprezinta de fapt o dare de mita din partea unei persoane. El a spus ca initiativa parchetului paralizeaza actiunea civila deschisa impotriva constructorului pentru a se stabili daca acesta mai are de dat bani familiei Nastase sau invers. Fostul premier a apreciat ca este absolut aberant faptul ca DNA devine practic avocatul constructorului si urmareste sa vada daca el mai are sau nu mai are sa ii dea bani acestuia.

Adrian Nastase a precizat ca, in mod normal, apartamentul pe care l-a dobandit nu ridica nici un fel de problema in legatura cu valoarea lui. El a informat ca, cu sau fara termopane, in conditiile in care el a pus la dispozitie terenul pentru constructie, conform tuturor regulilor din domeniul imobiliar, unul dintre apartamente, indiferent de valoarea sa, trebuia sa-i revina in mod gratuit.

"Povestea este in mod evident politica. Principal vinovat il vad de la inceput pe Traian Basescu care a mentinut in functie un procuror ceausist, cu aceiasi mentalitate", a declarat fostul premier.

"DNA-ul lucreaza numai pentru mine"

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) lucreaza in aceasta perioada numai pentru mine, a mai declarat Nastase. "Nu mai exista dosarul Flota, a disparut in ceata pana la urma, au ramas numai termopanele mele si, in mod evident, sistemul ticalosit, in rest toate celelalte au disparut", a declarat Adrian Nastase.

Fostul premier a spus ca dupa doi ani de acuzatii la adresa guvernarii PSD au mai ramas numai "nefericitele de termopane", pe care le-a si platit. El a afirmat ca procurorii nu au avut timp sa se concentreze pe intocmirea rechizitoriului din dosarul "Zambaccian" si pe trimiterea lui in instanta, in schimb au incercat sa redeschida un alt dosar. Adrian Nastase a precizat ca se asteapta sa apara un nou dosar, intrucat este vorba despre o campanie politica. "De fiecare data cand lansez un proiect politic in mod evident sunt chemat in zilele urmatoare la DNA", a declarat fostul premier.

La randul sau, Dana Nastase a afirmat la iesirea din Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ca in dosarul disjuns din cauza "Zambaccian" este acuzata ca si-a ajutat sotul sa obtina un apartament din imobilul situat pe strada Zambaccian. "Intelegerea initiala a fost ca punem terenul pentru un apartament si nu trebuia sa platim nimic. Deci l-am si platit. Acum se pare ca suma nu convine sau sunt reclamatii din partea constructorului ca nu a costat atat", a declarat Dana Nastase.

Totodata, ea a precizat ca a platit pe acest apartament 200.000 de euro. "Daca termopanele au fost mita, daca obiectele sanitare si parchetul au fost aduse de o societate din China si nu au fost platite, atunci ce am platit 200.000 de euro?", s-a intrebat retoric sotia fostului premier. Avocatul Danei Nastase, Dan Odobescu este de parere ca in aceasta ancheta se cheltuiesc banii contribuabililor si ca investigatia a ajuns sa coste de cateva ori mai mult decat apartamentul familiei Nastase sau presupusa mita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.