Rafinaria onesteana pare sa fi ajuns in mana a doua dintre cele mai controversate personaje din lume: oligarhul rus Iakov Goldovskiy si avocatul bulgar Todor Batkov, omul unui alt oligarh rus, Mihail Cernoy, cel care s-a aflat pana acum in spatele tratativelor purtate cu statul roman in privinta achizitiei Rafo.

Managerul general Marin Anton a declarat ca in prezent Rafo Onesti este detinuta de doua persoane fizice: Iakov Goldovskiy, cu 80% din actiuni" si Todor Batkov, cu restul de 20%.

POZITIE

"Aceasta a fost dorinta statului roman: sa discute cu actionari vizibili, nu ascunsi in spatele vreunui off-shore de prin paradisurile fiscale. Eu personal am fost cu ei amandoi si la ministrul de Finante Sebastin Vladescu si la presedintele AVAS, Razvan Orasanu. N-am asistat la discutii, doar i-am prezentat, si cu ocazia asta au fost prezentate si documentele de audit financiar si CV, cerute de AVAS", ne-a precizat Marin Anton, managerul general al Rafo. Dupa un lung sir de patroni si actionari care de care mai contestati si mai plini de dosare penale, rafinaria onesteana pare sa aiba, potrivit spuselor lui Marin Anton, doi actionari vizibili si palpabili, cu care oficialitatile romane sa poata sta de vorba si pe care sa le si poata verifica din punct de vedere al recomandarilor si al comportamentului financiar.

Spusele lui Marin Anton sunt cu atat mai credibile cu cat la inceputul acestei luni, mai precis la 4 octombrie, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a avut o intrevedere cel putin inedita: el s-a intalnit cu vicecancelarul Austriei, Hubert Gorbach, care era insotit de actionarul principal al firmei Petrochimical Holding, Iakov Goldovskiy, si de directorul general al firmei Batckov, Stoev, Botev& Assocs., avocatul bulgar Todor Batkov. Vicecancelarul austriac a venit pur si simplu sa sustina interesele firmei Calder-A International, care se chinuie de ceva timp sa achizitioneze actiunile Rafo de la firma Balkan Petroleum, detinuta pana acum de Marian Iancu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.