Serviciul de Protectie si Paza este structura care raspunde direct de securitatea Elenei Basescu. Generalul Lucian Pahontu, directorul SPP, a explicat pentru Adevarul care sunt riscurile la care este expus un demnitar si cum previne serviciul evenimentele nedorite.

- Dupa ce martorul anonim prezent la sedinta unde se judeca procesul lui Hayssam a socat prin dezvaluirea privind planul de rapire, SPP a dat un comunicat prin care spunea ca masurile de protectie in cazul Elenei Basescu au fost suplimentate. Se stia de riscul unei rapiri?

- Nu s-a pus niciodata problema in acest fel. Fiica presedintelui beneficiaza prin lege de dreptul la paza din partea SPP. De anul trecut, a inceput sa frecventeze un mediu ce presupune un grad mai mare de risc. Ma refer aici la prezentarile de moda, la spatiile publice unde este prezenta, alte locuri unde este inconjurata de multa lume. Din aceste motive am hotarat, pe baza unei analize documentate, sa suplimentam masurile de protectie. Povestea cu rapirea nu are nicio legatura.

- Ce presupun masurile de protectie pentru o persoana precum Elena Basescu?

- Fiecare demnitar, in functie de rangul sau, are asigurat un anumit nivel de protectie, pe o scara de la 1 la 4. Desigur, seful statului si premierul sunt beneficiarii cei mai importanti. Nu va pot spune decat ca fiica presedintelui este undeva pe treapta a treia, ca nivel de protectie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.