Monica Macovei a refuzat sa-si dea avizul pe legile sigurantei nationale. In loc de legile avizate, Tariceanu a primit in seara anterioara sedintei de guvern un fax.

Legile sigurantei nationale au fost aminate pentru ca Ministerul Justitiei nu si-a dat avizul asupra lor. In seara precedenta sedintei de guvern, in locul legilor avizate, Monica Macovei si-a trimis din nou observatiile la aceste legi si care nu au fost insusite de Executiv. In sedinta de guvern de ieri, pre-mierul a trebuit sa-si exprime nemultumirea pentru aceas-ta situatie doar in fata unui secretar de stat de la Justitie, pentru ca Monica Macovei nu a participat la sedinta, fiind plecata la Berlin. "Secretarul de stat Ion Codescu a anuntat Guvernul ca Ministerul Justitiei va aviza proiectul numai daca ii sint preluate observatiile", a precizat Oana Marinescu, purtatorul de cuvint al Guvernului.

Desi in sedinta de saptamina trecuta primul-ministru i-a cerut in mod expres ministrului Justitiei sa-si dea avizul pe acest pachet de legi, Monica Macovei a ignorat avertismentul si a insistat sa i se preia amendamentele in textul de lege. Neanuntind din timp ca nu este de acord cu aceasta forma a legilor, l-a pus pe seful Secretariatului General al Guvernului in situatia de a trece pe ordinea de zi un act normativ care nu primise avizele necesare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.