Liberalul Teodor Atanasiu ramane suspendat din functia de ministru al apararii, dupa ce magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, ieri, recursul formulat impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti (CAB) de a nu suspenda decretul prezidential prin care a fost inlaturat din fotoliul de sef al Apararii.

Reprezentantul Administratiei Prezidentiale, Radu Braileanu, a sustinut in fata magistratilor ca n-a apucat sa se consulte cu presedintele in ceea ce priveste speta de fata, fapt pentru care a cerut amanarea cauzei, insa instanta i-a respins cererea. De asemenea, acesta a afirmat ca legea in baza careia Basescu l-a suspendat pe Atanasiu din functia de ministru al apararii este neconstitutionala. Judecatorii au respins si aceasta din urma exceptie.

De cealalta parte a baricadei, Cristian Iordanescu - unul din avocatii lui Atanasiu - l-a ironizat pe Braileanu, spunand ca "acest expert in drept a sustinut azi exact ce am spus noi inca de la inceput, si anume ca Legea 115 (n.r. - legea privind raspunderea ministeriala) este neconstitutionala, iar masurile aplicate in baza acestei legi sunt ilegale si abuzive".

In acest context, tinand cont de faptul ca Traian Basescu refuza sa revoce decretul de suspendare din functie a lui Atanasiu, iar fiecare incercare a acestuia de a reveni in fotoliul de ministru al apararii esueaza, s-ar putea ajunge ca, dupa expirarea celor 45 de zile in care presedintele trebuie sa revoce decretul, Romania sa se pricopseasca cu inca un ministru al apararii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.