Majoritatea covirsitoare a redactorilor celui mai bine vindut cotidian din Romania, „Libertatea“, a demisionat ieri pentru a-l urma pe redactorul-sef Adrian Halpert la un alt tabloid.

Peste 90 la suta dintre cei 83 de angajati ai redactiei cotidianului "Libertatea" al trustului Ringier, adica ziaristi, tehnoredactori, corectori, lucratori in culegere-DTP si soferi, au demisionat ieri in bloc cu intentia de a pleca alaturi de redactorul-sef Adrian Halpert (foto). "Vom face un nou tabloid. Nu pot sa va spun care va fi acesta", ne-a declarat Halpert. Cel mai probabil, tabloidul catre care s-a orientat grupul demisionarilor este "Averea".

Potrivit agentiei NewsIn, omul de afaceri Radu Budeanu, care controleaza, prin societatea Media Promo Valores, 85% din ziarul "Averea", urmeaza sa incheie in aceasta saptamina negocierile cu Dinu Patriciu pentru vinzarea publicatiei. "Discut de aproximativ o luna si jumatate cu domnul Patriciu despre vinzarea firmei Media Promo Valores", a declarat Budeanu agentiei NewsIn care, potrivit MEDIAFAX, a spus ca s-ar negocia "pe milioane de euro". Dinu Patriciu a refuzat ieri sa comenteze investitiile pe care le face in presa.

Salarii cu 50% mai mari

Motivul principal pe care il invoca cei din redactia de la "Libertatea" este, potrivit lui Halpert, "lipsa de apreciere a celor din trustul Ringier fata de un produs care le face 80 la suta din toate publicatiile pe care le au in Romania". Potrivit unor surse din redactia "Libertatea", salariile unui redactor variaza intre 14 si 20 de milioane de lei vechi, iar oferta pe care Halpert le-a facut-o celor care il vor urma a fost, in medie, cu 50 la suta mai mare. Ieri-seara, conducerea Ringier ii convocase pe demisionari la o sedinta, cu scopul de a-i razgindi. Sefii Ringier obisnuiesc sa incerce renegocieri cu demisionarii, lucru care s-a mai intimplat si cu ocaziile altor plecari in bloc.

Trustul elvetian s-a mai confruntat cu demisii de grup si in 2003, cind echipa de la "Pro Sport", in frunte cu Catalin Tolontan, a plecat la "Gazeta Sporturilor", si in 2004, cind o mare parte din redactia "Evenimentului zilei" a demisionat in frunte cu Dan Turturica, fostul redactor-sef. De aceasta data, potrivit unor surse din "Libertatea", conducerea Ringier a venit cu contraoferte salariale si asteapta un feedback din partea ziaristilor. Acestia au preaviz de 15 zile, timp in care se mai pot razgindi. Inca nu se stie cine va veni sa refaca ziarul dupa plecarea in bloc a redactiei. Cel mai vehiculat nume este cel al lui Grigore Cartianu, redactor-sef adjunct la "Evenimentul zilei", zvon infirmat ieri de acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.