Asadar, am trait s-o vedem si pe asta! Real Madrid, nimeni alta decat una dintre cele mai bogate si titrate echipe din lume, poposeste in Ghencea!

Stadion: Steaua

Ora: 21.45, in direct la ProTV

Steaua: Carlos - Saban, Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina - Dica, V. Badea.

Antrenor: Cosmin Olaroiu

Real: Casillas - Bravo, Sergio Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos - Beckham, Emerson, Raul, Guti - Ronaldo, Van Nistelrooy.

Antrenor: Fabio Capello

Arbitri: R. Rosetti - A. Stagnoli si M. Giordano (toti din Italia)

Scoateti-i din galaxie!

Asadar, am trait s-o vedem si pe asta! Real Madrid, nimeni alta decat una dintre cele mai bogate si titrate echipe din lume, poposeste in Ghencea! Cu alte cuvinte, ceea ce in urma cu cativa ani parea o utopie, iata ca visul nostru a devenit realitate. Mai mult spus, 30.000 de suflete "ros-albastre", milioane de romani si sute de milioane de telespectatori europeni, arabi, mulsumani si de alte natii (reprezentand 43 de televiziuni care vor transimte meciul in diverse colturi ale lumii), isi vor indrepta privirile in aceasta seara spre doua stele. Una, v-ati dat seama, straluceste pe firmamentul fotbalului romanesc, iar cealalta este una dintre marile puteri ale globului.

Care dintre ele va lumina mai tare pe cerul Bucurestiului ramane sa aflam la sfarsitul duelului lor direct. Cert este ca, in ceea ce ne priveste, ne dorim ca Steaua noastra sa izbandeasca in fata "galacticilor" de la Real Madrid. Si ne mai dorim ca, pe acordurile irealei parca adaptari a lui Tony Britten dupa Hendel (a se intelege imnul Ligii Campionilor), Dica, Goian, Nicolita, Badea si ceilalti "viteji" ai lui Gigi Becali sa-i scoata din galaxie si sa-i aduca, pana la urma, cu picioare le pamant pe mult mai celebri Casillas, Raul, Beckham, Roberto Carlos si restul vedetelor lui Capello.

Sigur ca, intrand in febra confruntarii din etapa a 3-a a Grupei E, obiectivi fiind, Steaua va avea un joc extrem de dificil cu ibericii de la Real Madrid. Nu-i mai putin adevarat insa ca, luand in calcul parcursul de pana acum (intern si european) al combatantelor din aceasta seara, indraznim sa credem ca, dincolo de moral si de avantajul propriului teren, formatia campioana a Romaniei are puterea de a trece de vicecampioana Spaniei. Probabil, veti spune ca, indiferent de ultimele lor rezultate (oarecum favorabile Stelei), Real Madrid - considerata echipa secolului XX - ramane o forta in lume, insa nu si imposibil de depasit. Mai ales acum, cand, venita dupa lamentabilul esec suferit in urma cu trei zile (0-1 la Getafe), elevii lui Fabio Capello scartie serios in Primera Division, fiind departe de podiumul clasamentului, in vreme ce jucatorii lui Cosmin Olaroiu (invingatori cu un sec 4-2 in fata clujenilor, in etapa a 11-a Ligii 1) dau semne de revigorare.

Tocmai de aceea, revenind la lupta din grupa E a Ligii Campionilor, trebuie retinut faptul ca, pana una alta, stelistii si madrilenii au acelasi numar de puncte (3) si ca - Da Doamne - o victorie a baietilor nostri diseara le-ar spori sansele calificarii in primavara europeana. Bineinteles, cu conditia sa nu se impotmoleasca in returul de pe "Santiago Bernabeu", sa repete isparva din Ucraina in Ghencea, iar favorita Lyon sa "spulbere" tot, mai putin poate pe Steaua.

Va fi Steaua noastra Luceafarul de (di)seara?

Candva, demult, eram copil, bunicul meu, un om al pamantului, dupa o obositoare zi de coasa a intarziat spre casa asezandu-se pe o capita de fan. Dumnezeiesc era mirosul fanului proaspat cosit. Am privit impreuna cu el cerul ce se impodobea cu stele. La un moment dat, una dintre ele a cazut.

L-am intrebat unde s-a dus. Mi-a raspuns ca nu stie, dar mi-a atras atentia asupra altei stele, abia ivita pe bolta. "Este cea mai mare stea a serii, ea nu cade niciodata, ea lumineaza puternic, o sa vezi, se numeste Luceafarul de Seara, iar acum hai acasa". Mergand spre casa a mai adus vorba si despre norocul pe care trebuie sa-l avem toti in viata, ca fara el multe vise se spulbera ca praful ridicat de un automobil de pe drumul acela de tara.
Stele. Stea. Noroc...

Toate mi-au venit in minte gandindu-ma la partida STELEI noastre de asta seara, una cumplit de grea. Cu un adversar exceptional pe care nu va putea sa-l dovedeasca decat daca baietii lui Olaroiu isi vor da afara din inimi frica si-o vor inlocui cu un curaj nebun. Si ma rog zeitei Fortuna (ca nimeni nu-i stie chipul) sa fie una frumoasa si sa-i insoteasca pe Dica, pe Paraschiv, pe Ghionea si mai ales pe Carlos si sa-i duca de mana spre o izbanda de pomina, ca aceea de la Kiev.
Mi-as dori ca Steaua noastra sa fie Luceafarul de (di)seara, pe care, cu multi ani in urma, mi l-a aratat pe bolta unui cer instelat bunicul meu, un truditor al pamantului si care imi atragea atentia ca nimic nu se poate fara noroc in viata si nimic nu miroase mai imbietor ca fanul proaspat cosit...

Fabio Capello: "Steaua e periculoasa pe contraatac"

Ieri, la pranz, antrenorul formatiei Real Madrid, Fabio Capello, a avut programata conferinta de presa dinaintea meciului cu Steaua. Cu o punctualitate nemteasca, tehnicianul echipei spaniole s-a prezentat in sala de conferinte impreuna cu Sergio Ramos si a prefatat meciul din aceasta seara. "Am vazut meciurile pe care Steaua le-a disputat cu Dinamo Kiev si cu Olympique Lyon si pot spune ca romanii sunt foarte periculosi cand ies pe contraatac si la loviturile libere. In meciul cu Lyon, pana la primirea primului gol, echipa a fost foarte bine organizata", a declarat Capello, care sustine ca, din punctul sau de vedere, partidele cu Steaua si FC Barcelona sunt la fel de importante: "Partidele sunt diferite, dar la fel de importante. Evident, in Primera Division punctele se pot recupera, dar FC Barcelona este un rival puternic.

O echipa ca Real Madrid trebuie sa munceasca mereu si sa-si doreasca tot timpul victoria". Fabio Capello a mai precizat ca nu se poate pronunta cine va iesi invingatoare din dubla confruntare Steaua - Real Madrid: "Nu stiu cine va iesi in avantaj dupa aceasta dubla intalnire. Nu am un glob magic pentru a ghici asta. Sunt convins insa ca vor fi doua partide grele" si s-a aratat multumit de faptul ca problemele madrilenilor din linia defensiva au disparut dupa ce Sergio Ramos si Fabio Cannavaro au fost recuperati.

La randul sau, Sergio Ramos considera ca meciul cu Steaua este unul important, in care formatia sa nu trebuie sa primeasca gol. "Nu pot spune care este cel mai periculos jucator al Stelei. Toti fotbalistii sunt foarte periculosi. Trebuie sa fim foarte atenti in aparare. Ambele meciuri din aceasta saptamana sunt importante, insa trebuie sa ne concentram deocamdata asupra partidei cu Steaua", a subliniat fotbalistul spaniol.

Cosmin Olaroiu: "Nu va fi usor pentru Real"

Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a declarat in cadrul conferintei de presa sustinute ieri ca echipei madrilene nu-i va fi deloc usor in Ghencea, chiar daca la tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor Real si Olympique Lyon erau privite drept favoritele acestei serii. "Aceasta partida este o sansa mare pentru noi si vom face tot posibilul pentru a castiga. Vom intalni una dintre cele mai puternice echipe din lume. Chiar daca acum nu travesreaza unul dintre cele mai bune momente ale sale, Real Madrid ramane Real Madrid.

Sper ca am tras cu totii invataturile de rigoare dupa meciul cu Olympique Lyon. Sunt convins ca spaniolilor nu le va fi usor nici cu noi si nici la Kiev", a afirmat Oli. Tehnicianul stelist a lasat de inteles ca il va introduce pe portarul Carlos in primul "unsprezece", chiar daca portughezul a gresit in partida din campionat cu CFR Cluj: "Pana la ora meciului vom sti formula de baza. Avem timp sa ne gandim daca il vom folosi sau nu pe Carlos. A gresit, e adevarat, dar el este jucatorul Stelei, asa ca nu vom lua masuri radicale".

Cosmin Olaroiu nu s-a aratat atat de entuziasmat ca fundasul dreapta al nationalei Romaniei, Cosmin Contra, a spus dupa meciul pierdut de Real cu Getafe ca madrilenii pot fi invinsi usor de Steaua: "Contra a judecat Realul dupa meciul cu Getafe. E clar ca jocul colectiv al madrilenilor a avut in acel meci de suferit si cred ca de aici a plecat optimismul lui Contra. In orice moment, orice jucator de la Real poate decide jocul. Colectiv, spaniolii nu trec prin cel mai bun moment, dar se poate intampla orice. Getafe a castigat pentru ca a facut un meci bun si nu i-a lasat deloc pe cei de la Real sa joace".

Olaroiu a marturisit ca, din echipa Realului, se teme cel mai mult de Guti, pe care l-a caracterizat drept "un jucator care in ultimii 30 de metri isi pune colegii in situatii foarte bune de a marca, asa ca noi trebuie sa fim foarte atenti la el si la coechipierii lui". Conform antrenorului "ros-albastrilor", cheia meciului sta in blocarea fotbalistilor madrileni: "Este foarte important sa ii blochezi pe cei de la Real. De altfel, am reusit asta si in meciul cu Lyon, insa atunci nu am pus probleme la poarta lor asa cum ne-am fi dorit. Chiar daca a existat si acea greseala a lui Carlos, cred ca ar fi fost foarte greu sa rezisti intr-o asemenea maniera pe durata unui joc.

Trebuie sa si blocam adversarul, dar in acelasi timp trebuie sa si atacam poarta adversa". Prezent la conferinta, atacantul Nicolae Dica trage nadejde ca el si colegii sai sa nu mai repete greselile comise in jocul cu Olympique Lyon. "Sper sa nu mai repetam greselile comise cu Lyon. Atunci nu a fost vorba de frica, ci atat am putut juca in acea zi. Sper sa reusim mai multe cu Real. Usor nu va fi. Nici noua in fata fundasilor adversi si nici fundasilor nostri in fata atacantilor lor", crede stelistul, care si-a marturisit si o mare dorinta a sa: "Sa reusesc sa fac schimb de tricou cu un jucator de la Real, pentru ca nu te intalnesti de multe ori cu o asa ocazie".

Primiti ca sefii de state

Cotidianul spaniol ABC a notat in editia sa de ieri ca delegatia celor de la Real Madrid au avut parte la Bucuresti de o primire ca a sefilor de state. "Primirea a fost la fel precum cea a sefilor de stat. S-a deschis Salonul Prezidential al aeroportului, care s-a folosit doar in doua ocazii anterioare, si anume la vizita Suveranului Pontif si la cea a presedintelui francez Jacques Chirac. Insa, in acest edificiu de marmura, nu a existat banda de transport, asa ca toti jucatorii au fost nevoiti sa-si caute valizele", a scris publicatia spaniola. ABC a mai precizat ca "galacticii" au putut calatori cu un avion pe care se afla inscriptionat numele clubului nu pentru ca ar fi achizitionat unul, ci pentru ca firma care a inchiriat aeronava a permis asta.

Cosmin Contra: "Ca echipa, Steaua e peste Real!"

Dupa cum se stie,internationalul roman Cosmin Contra se afla actualmente sub culorile clubului Getafe,care a invins duminica Realul cu 1-0, la capatul unui joc in care madrilenii nu numai ca au pierdut, dar n-au reusit sa demonstreze absolut nimic.Contra s-a aratat si el neplacut surprins de evolutia galacticilor, explicand ca echipa sa a avut neasteptat de multe ocazii de a inscrie.Se pare ca Realul traverseaza o criza de forma prelungita,pe care Contra o explica prin efortul antrenorului Capello de a imprima formatiei un alt stil de joc.

De altfel, spunea Cosmin Contra, tehnicianul italian se angajase ca galacticii sa arate " cu totul altfel in 50 de zile" ,iar aceste 50 de zile expirasera exact...duminica seara, cand Realul a pierdut acest joc!Presa iberica il foarfeca fara mila pe Capello si critica in mod constant evolutia celor mai bine platiti fotbalisti din lume,pentru care o eventuala infrangere in meciul de la Bucuresti ar insemna,aproape sigur, despartirea de antrenorul italian.Iar in context, Cosmin Contra a conchis :"Ca echipa, Steaua este peste Real Madrid!"

Gigi Becali stie el ceva!

Prezent duminica seara la Realitatea TV, finantatorul Stelei, George Becali,a incercat sa para initial detasat de meciul de astazi, spunand ca, in ceea ce-l priveste, si-a facut datoria si fata de echipa, ca si fata de iubitorii de fotbal din Romania.Ceea ce, sa recunoastem, e perfect adevarat, in conditiile in care Steaua se afla in rindurile de elita ale fotbalului european, iar Realul a ajuns, iata, la Bucuresti. Provocat, insa, de Emanuel Terzian,sa spuna daca s-a rugat la Athos pentru victoria in acest joc, finantatorul Stelei a recunoscut ca da, marturisind ca in sinea sa e convins de succesul vitejilor sai de asta data.Pe ce se bazeaza aceasta convingere? Nu a spus, dar ...stie el ceva si sa dea Domnul sa aiba dreptate!

Bilant pozitiv cu echipele spaniole

Meciul dintre Steaua si Real Madrid constituie o premiera, cele doua echipe nemaiintalnindu-se pana acum de-a lungul istoriei. Totusi, "ros-albastrii" au dat piept cu alte formatii spaniole, bilantul intalnirilor cu acestea fiindu-ne favorabil: sapte victorii, patru egaluri si cinci infrangeri. In ultimii ani Steaua a jucat cu trei formatii spaniole in Cupa UEFA. Bucurestenii au remizat, 0-0, cu Betis, pentru a se impune apoi cu 3-1 la Sevilla, iar cu un an inainte Steaua a fost oprita din "optimile" aceleiasi competitii de Villarreal, dupa 0-0 acasa si 0-2 in deplasare. In acelasi an, insa, Steaua reusise sa elimine Valencia, dupa 0-2 in deplasare, 2-0 si 4-3 dupa executarea loviturilor de departajare pe teren propriu.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Real Madrid, acestia nu au stralucit in ultimele 10 deplasari din Liga Campionilor, unde au inregistrat doua victorii, doua egaluri si sase esecuri.

Casillas: "Cu Getafe a fost cel mai prost meci al nostru"

Portarul Realului, Iker Casillas, a declarat ca infrangerea suferita de echipa sa la Getafe (0-1), este cel mai urat meci pe care l-a avut in cariera sa. "Este bizar ca o echipa ca Real Madrid sa nu reuseasca un singur sut pe poarta in 90 de minute. Este cel mai prost meci pe care l-am jucat de cand imi pot eu aminti. Va trebui sa intoarcem pagina si sa ne gandim la un meci mult mai important din Liga Campionilor, cu Steaua la Bucuresti", a conchis Casillas, care este si titularul postului de portar in reprezentativa Spaniei.

Programul meciurilor de azi

Grupa E

Steaua-Real Madrid
Dinamo Kiev-Olympique Lyon
Clasament: 1. Lyon 6p,
2. Real 3p, 3. Steaua 3p,
4. Dinamo Kiev 0p
Etapa viitoare (1 noiembrie): Real Madrid - Steaua, Olympique Lyon - Dinamo Kiev

Grupa F

Celtic Glasgow - Benfica Lisabona
Manchester United - FC Copenhaga
Clasament:
1. Manchester United 6 p, 2. Celtic Glasgow
3 p, 3. Benfica Lisabona 1 p, 4. FC Copenhaga 1 p.

Grupa G

TSKA Moscova - Arsenal Londra
FC Porto - Hamburger SV
Clasament: 1. Arsenal 6 p, 2. TSKA Moscova 4 p, 3. FC Porto 1 p,
4. Hamburger SV 0 p.

Grupa H

Lille - AEK Atena
Anderlecht Bruxelles - AC Milan
Clasament: 1. AC Milan 4 p, 2. Lille 2 p,
3. Anderlecht 2 p, 4. AEK Atena 1 p.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.