Trei reprezentanti ai societatii civile au anuntat, sambata dimineata, ca intra in greva foamei, in semn de protest fata de scandalul politic iscat la nivelul Consiliului Judetean Vrancea. Niculina Margarit (55 de ani), presedinta filialei vrancea a Aliantei Civice, Mihaela Pavaloaie (35 de ani), secretarul Aliantei Civice, si Puiu Cornel (45 de ani), presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Vrancea, vor face greva, in Piata Unirii din Focsani, "pana la rezolvarea corecta a situatiei din Consiliul Judetean".

Niculina Margarit sufera de diabet, iar Mihaela Pavaloaie are glicemie fluctuanta. Ea a mai facut greva foamei, timp de opt zile, in 2002, protestand impotriva faptului ca nu isi putea recapata proprietatile. De asemenea, sambata, purtatorul de cuvant al Asociatiei Revolutionarilor din Vrancea, Paul Alexandru, a anuntat ca va merge la Bucuresti pe jos pentru a depune memorii la Palatul Cotroceni, Guvern si Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu situatia de la CJ Vrancea.

Cei trei grevisti spera ca protestul lor va convinge Prefectura Vrancea sa ia in considerare votul majoritatii consilierilor judeteni, care a decis eliberarea din functie a lui Marian Oprisan. Mai mult, ei spun ca vor ramane in greva foamei pana cand o comisie din Ministerul Administratiei Publice va veni la Vrancea si va analiza presupusele abuzuri facute de functionarii din Consiliul Judetean Vrancea. Conform legii, grevistii sunt in atentia cadrelor medicale de la Ambulanta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.