Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat pentru 3 noiembrie, dosarul privind prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA), deoarece nu a fost indeplinita procedura de citare a societatii Gelsor SA.
Presedintele Asociatiei Nationale a Investitorilor FNA, Stefan Ionita, a anuntat ca va depune la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o sesizare in care reclama repetatele amanari ale acestui dosar dispuse de completul de judecata. Ionita a declarat ca motivul amanarii este "unul pueril". El a aratat ca societatea Gelsor a primit citatia pentru a se prezenta in sala de judecata, dar reprezentantii firmei au uitat sa puna stampila pe citatie. "Solicitam CSM sa ia masuri impotriva completului de judecata, deoarece a dispus amanarea, pentru a opta oara, a dosarului FNA, fara un motiv plauzibil", a precizat Stefan Ionita.

Curtea de Apel Bucuresti judeca recursul declarat de Ioana Maria Vlas si ceilalti inculpati, impotriva pedepselor pronuntate anterior de instanta de fond. Inculpatii sunt judecati in stare de libertate, cu exceptia Mariei Vlas, care le-a spus judecatorilor ca prefera sa ramana in arestul politiei. Ioana Maria Vlas, Teodor Irimescu, Liviu Adrian Istrate, Nicolae Popa si Gavril Batran sunt judecati pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, falsuri in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la abuz in serviciu in forma calificata, contra intereselor publice, abuz in serviciu si instigare la furt in forma calificata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.