Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a luat asupra sa responsabilitatea liberalilor de a reactiona fata de atitudinea presedintelui Traian Basescu vizavi de ministrul suspendat al apararii, Teodor Atanasiu. Olteanu l-a amenintat subtil pe Basescu, in conditiile in care seful statului a tot amanat sa revoce decizia de suspendare din functie a ministrului liberal, chiar daca Parchetul a hotarat incetarea urmaririi penale in cazul acestuia.

Pe nepusa masa, finul presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu a "murmurat" o amenintare care sta sub semnul razbunarii liberalilor pentru gestul lui Basescu de a-l suspenda din functie pe Atanasiu. "PNL a discutat in sedinta Comitetului Executiv despre decizia prezidentiala de revocare a decretului de suspendare a ministrului Teodor Atanasiu. Asteptam, in continuare, aceasta decizie", a anuntat Olteanu.

El a declarat senin ca ar putea sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu faptul ca seful statului nu isi indeplineste atributiile constitutionale, tot amanand sa revoce ordinul prin care l-a suspendat pe Atanasiu. "Presedintele este in intarziere fata de lege si, in aceste conditii, se afla intr-o situatie de neindeplinire a obligatiilor sale legale si constitutionale. Asteptam ca acestea sa fie indeplinite cat mai repede", a completat presedintele Camerei.

Dar Olteanu se mai gandeste daca va da curs avertismentului si a mentionat ca va "studia" posibilitatile constitutionale care ii stau la dispozitie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.