A doua zi de proteste a avocatilor a bulversat activitatea in instante

Protestele avocatilor au continuat si ieri, in toata tara, deoarece solicitarile acestora legate de rezolvarea problemelor generate de activitatea clandestina a unor avocati nu au fost solutionate.

Tot ieri, sediul Instantei Supreme si Palatul de Justitie au fost evacuate din cauza unor amenintari cu bomba.

Avocatii bucuresteni au continuat protestul, dar s-au prezentat in salile de judecata pentru a depunde cereri de amanare in dosarele in care anterior nu fusesera depuse solicitari pentru acordarea de noi termene. Un caz deosebit a fost cel al vamesilor ploiesteni acuzati de coruptie, care au primit o amanare, pana astazi, cand le vor expira mandatele de arestare. In semn de solidaritate, membrii Baroului Bucuresti au purtat ecusoane cu inscriptia "Protest" si au pledat doar in cazurile cazurile de omor, viol sau alte infractiuni grave. Cristian Iordanescu, decanului Baroului Bucuresti, a declarat ca actiunile au decurs fara incidente. De asemenea, acesta a precizat ca fiecare barou din tara a avut dreptul sa aleaga daca doreste sa protesteze sau nu. In acest sens, doar avocatii brasoveni au lucrat ca intr-o zi obisnuita, deoarece decanul baroului din judet se afla in concediu medical.

Situatii deosebite in Mures si Suceava

In judetul Mures, o treime din cauzele care aveau termen au fost amanate din cauza protestului avocatilor. Astfel, la Tribunal, dintr-un total de 189 de dosare, 63 au fost amanate. O situatie ceva mai buna s-a petrecut la Curtea de Apel, acolo unde, la Sectia Civila, din cele 95 de cazuri, au fost amanate doar 18.

Decanul Baroului a declarat ca nu a fost sanctionat nici un avocat aflat in greva. In Suceava situatia este mai speciala, deoarece forma locala de protest nu este utila, in conditiile in care in cadrul instantelor din judet nu s-a permis, pana in prezent, ca avocatii din baroul alternativ sa isi desfasoare activitatea. Din acest motiv, au fost inregistrate mai multe plangeri ale unor persoane din cadrul baroului alternativ, care reclamau faptul ca nu sunt lasate sa pledeze in instanta. La nivelul judetului, s-a constituit un comitet de criza, care supravegheaza si monitorizeaza desfasurarea acestui protest.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.