Peste 50 de jurnalisti au marsaluit ieri in jurul Palatului Controceni pentru a protesta fata de insulta adresata de presedintele Traian Basescu unui reporter, la finalul saptamanii trecute, la iesirea de la SRI. Se pare ca, presedintele Basescu l-a numit "gaozar" pe un ziarist de la ziarul "Curentul", Ovidiu Zara, care i-a adresat o intrebare legata de prezenta fostilor securisti in structurile de conducere ale SRI.

Jurnalistii, reprezentand Asociatia Civic Media, coordonata de Victor Roncea, Agentia de monitorizare a Presei - Academia Catavencu si cotidianul Curentul s-au adunat in fata Palatului Cotroceni in jurul orei 13,00, in urma unui apel pe care Victor Roncea l-a adresat cu o seara in urma la un post de televiziune.

Protestatarii nu au putut manifesta in fata palatului pentru ca nu aveau autorizatie, motiv pentru care politistii i-au rugat sa nu stea pe loc, pentru ca este un spatiu protejat prin lege. Protestatarii au spus ca nu este vorba despre un miting, ci despre o "adunare spontana intre prieteni", motiv pentru care au fost trimisi de fortele de ordine sa se plimbe pe trotuar si sa nu incurce circulatia in zona. Coordonatorul Civic Media, Victor Roncea, a declarat, in fata camerelor de filmat, ca inca il mai considera pe Traian Basescu presedinte al tuturor romanilor, dar ca acest lucru nu se va mai intampla daca nu isi cere scuze public fata de jurnalisti. Reprezentantul Agentiei de Monitorizare a Presei a anuntat ca va da publicitatii, impreuna cu jurnalistii de la Reporters Sans Frontieres, o reactie comuna fata de presupusele injurii aduse de seful statului in incidentul de la SRI, declaratie care urmeaza sa fie difuzata presei romane si celei din strainatate.

De asemenea, jurnalistii protestatari au tinut sa le atraga atentia liderilor partidelor politice din Romania sa nu isi faca campanie electorala pe seama lor. Dupa mai bine de 30 de minute, nici un oficial de la Cotroceni n-a venit sa discute cu cei care purtau pe piept inscriptii care fac istoria recenta a insultelor prezidentiale fata de jurnalisti, de la "mai animalule!" la "gaozar".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.