Deputatul independent Mona Musca a primit oficial verdictul de colaborare cu Securitatea ca politie politica, dat de CNSAS. Decizia a fost trimisa la sfarsitul saptamanii trecute, vineri, la cabinetul parlamentar de la Camera Deputatilor. "Mi-a fost adus, vineri, la cabinetul parlamentar, un plic cu un document care nu are o data inscrisa pe el si prin care mi se aducea la cunostinta decizia de colaborare a mea cu Securitatea ca politie politica", dupa cum a declarat, ieri, Mona Musca.

Fosta liberala, exclusa din PNL tocmai pentru colaborarea sa cu Securitatea, neaga ca ar fi facut vreodata politie politica, in ciuda angajamentului semnat, si va contesta verdictul CNSAS in zilele urmatoare. Mona Musca va fi sustinuta in razboiul sau cu CNSAS de catre Valeriu Stoica, in postura de avocat. "Valeriu Stoica s-a oferit sa-mi fie avocat in procesul pe care il voi intenta CNSAS, in cazul in care rezultatul contestatiei la CNSAS va fi acelasi cu prima decizie", declara in urma cu mai mult timp Mona Musca, imediat ce verdictul CNSAS fusese aflat de catre presa. Ea a adaugat ca Stoica s-a oferit sa-i fie avocat "fara nici un ban".

Deocamdata, conform procedurilor, Mona Musca asteapta sa fie invitata cat mai curand la sediul CNSAS pentru a-si sustine contestatia. In cazul in care contestatia sa nu va duce la schimbarea verdictului de colaborare cu Securitatea ca politie politica, Mona Musca se va adresa justitiei, "pentru a-i trage la raspundere pe cei care au votat politic, si nu aplicand legea". Conform legii, in cazul in care CNSAS isi va mentine pozitia potrivit careia Mona Musca a colaborat cu Securitatea ca politie politica, aceasta are la dispozitie 30 de zile pentru a contesta decizia Colegiului in instanta.

De asemenea, Mona Musca este nemultumita de faptul ca verdictul dat de CNSAS a fost "scapat" in presa din institutie, pe surse, in urma cu trei saptamani, inainte ca rezultatul sa ii fie comunicat oficial. Fiind vorba de o incalcare a legii, Mona Musca a lasat sa se inteleaga la acel moment ca se gandeste sa dea in judecata Colegiul CNSAS si din acest motiv. Decizia CNSAS comunicata, vineri, Monei Musca a fost cunoscuta neoficial inca de acum aproape trei saptamani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.