Printul Charles pare intr-adevar indragostit de Romania. Dupa ce a cumparat o casa in satul Viscri, acum se implica in salvarea stejarilor seculari din apropierea Sighisoarei.

Localnicii fac picnic in scorburi

Salvati deja o data de la taiere, cand se dorea construirea unui "Dracula Park" pe platoul "Breite", copacii cu tulpini groase - circumferinta celui mai batran masurand aproape opt metri - au fost supusi unor adevarate acte de vandalism. Localnicii au pus foc in scorburi arzand maduva copacilor, si-au scrijelit dragostea in scoarta lor si, ultima moda, organizeaza picnicuri in copaci. Mai mult, gropile de drenare/asanare au avut un impact negativ asupra radacinilor stejarilor. Fagi si salcii crescute din abundenta sufoca padurea.

Citeste si:

Rezervatia, in custodie pe cinci ani

Fundatia printului Charles, "Mihai Eminescu Trust", si cea germana "Nabu", precum si cateva ONG-uri romanesti au luat in custodie rezervatia de stejari seculari pe o perioada de cinci ani. Biologi, padurari si activisti ecologisti se gandesc acum la "un plan de salvare" pentru "Breite", care sa nu restrictioneze insa accesul localnicilor.