Administratia Prezidentiala a dezmintit ca presedintele Basescu este autorul textului aparut pe forumurile unor cotidiane centrale care au relatat despre incidentul produs intre seful statului si un jurna-list de la Curentul, la iesirea din sediul SRI. Consilierul Adriana Saftoiu a declarat ca nu presedintele este autorul textului intitulat "o clarificare", aparut vineri noaptea pe forumurile cotidianelor "Ziua", "Evenimentul Zilei" si "Gandul" si semnat "T. Basescu".

Este vorba de textul: "Traian Basescu (p.....t@presidency.ro). Numele ziaristului de la Curentul este Ovidiu Zara... Nu stiu ce au inteles ei, dar in convorbirea mea cu Timofte am spus: "Cate un O. Zara d-asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta. Fiecare intelege dupa cum il duce capul"... Multumesc pentru rectificare. T. Basescu".

Citeste si:

In paralel, Asociatia Civic Media ii cere presedintelui sa-si prezinte public scuze pentru insulta adusa presei. "Asociatia Civic Media a luat cunostinta cu profunda dezamagire de comentariului presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la adresa ziaristului Ovidiu Zara si ii cere oficial presedintelui sa isi prezinte public scuzele sale pentru o insulta care se rasfrange asupra intregii prese romanesti, se arata intr-un comunicat. "Membrii Asociatiei Civic Media fac parte cu totii din generatia ai carei exponenti activi au fost considerati, pe rand, 'huligani>> si 'fascisti>> de catre Nicolae Ceausescu, 'animale>>, 'golani>> si 'legionari>> de catre Ion Iliescu si astazi 'gaozari>> de catre Traian Basescu. Presedintele Romaniei a jignit nu numai un ziarist, ci intreaga comunitate jurnalistica tanara a Romaniei, aceeasi care s-a zbatut pentru a nu vedea instalata coruptia si ticalosia in cel mai inalt post al tarii.