Procurorii militari i-au comunicat in mod oficial lui Teodor Atanasiu ca solutia din dosarul in care a fost cercetat pentru abuz in serviciu este cea de neincepere a urmaririi Penale. Avocatii lui Atanasiu nu au mai asteptat curierul, ci s-au dus personal la Parchet in aceasta dupa amiaza, pentru a lua documentul care dovedeste nevinovatia clientului lor. Desi a fost chemat la Parchet sa i se aduca la cunostinta faptul ca ancheta s-a terminat, Teodor Atanasiu a trebuit sa astepte acasa decizia procurorilor. "Mi-a spus domnul Voinea ca ancheta s-a terminat. Din discutii a reiesit ca nu exista indicii pentru inceperea urmaririi penale", a declarat Teodor Atanasiu.

Avocatul Cristian Iordanescu a confirmat ieri ca ministrul suspendat al Apararii a primit oficial din partea Parchetului General decizia de nincepere a urmaririi penale impotriva sa. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc, a declarat ca, deocamdata, nu a primit nici un document in baza caruia sa poata confirma aceste informatii. Ministrul suspendat al apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat joi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a sustinut apoi ca procurorul de caz, generalul Dan Voinea, i-a comunicat ca nu exista fapte penale care sa-l incrimineze.

Avocatul lui Atanasiu, Cristian Iordanescu a declarat ca generalul Dan Voinea va da solutia de neincepere (NUP) a urmaririi penale in acest caz. Iordanescu a precizat ca aceasta decizie trebuie confirmata de procurorul general al Romaniei si urmeaza ca, vineri, Teodor Atanasiu sa primeasca oficial, in scris, decizia definitiva.

La iesirea din sediul Parchetului, Teodor Atanasiu a declarat ca, daca procurorul general va confirma solutia de neincepere a urmaririi penale, luni, 9 octombrie, se va prezenta la Ministerul Apararii pentru a-si relua functia.

Ministrul Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie de presedintele Traian Basescu in data de 12 septembrie, in temeiul prevederilor art. 100 alin. 1, art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, republicata si art. 21 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata. Seful statului preciza atunci ca este necesara suspendarea lui Teodor Atanasiu pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei, avand in vedere declansarea procedurii de urmarire penala impotriva acestuia, care ar putea implica audierea unor persoane din cadrul Ministerului Apararii.

Eugen Badalan a facut plangere penala impotriva lui Teodor Atanasiu

Fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, a depus, in urma cu 10 zile, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva ministrului suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului, Eugen Badalan il acuza pe Atanasiu de abuz in serviciu.

Fostul sef al SMG a depus la Parchet si documente care ar sustine acuzatia ca Teodor Atanasiu ar fi favorizat mai multe societati comerciale in incheierea unor contracte cu MAp. Badalan mai reclama faptul ca ministrul Teodor Atanasiu ar fi eliberat din functie mai multi ofiteri incalcand dispozitiile legale. "Sunt documente prin care Atanasiu dadea dispozitii ilegale. Sunt dispozitii olografe prin care stabilea anumite lucruri. Spre exemplu, una din dispozitii stabilea cu ce firma de telefonie mobila urma sa semneze MApN contract. O alta dispozitie olografa a ministrului stabilea faptul ca domnul Teodor Atanasiu va discuta personal cu o societate un contract de mentenanta cu Armata", a explicat generalul Eugen Badalan.

Teodor Atanasiu este acuzat, in baza legii raspunderii ministeriale, ca a savarsit infractiuni in exercitiul functiei. Plangerile au fost facute de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul PSD Eugen Bejinariu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.