Palatul CEC a fost construit de catre Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) din fonduri proprii, s-a aflat in proprietatea exclusiva a bancii si nu pot exista revendicari asupra lui din partea unor persoane fizice, potrivit unui comunicat remis de CEC.

Comunicatul bancii este o replica "la recentele informatii aparute in presa romaneasca, referitor la presupusul drept de proprietate al unor persoane fizice asupra Palatului CEC din Calea Victoriei".

"Acest palat a fost construit la initiativa Consiliului de Administratie al Casei de Depuneri, Consemnatiuni si Economie (vechiul nume al CEC n.r.), din fonduri proprii, provenite din beneficiul anual al bancii in perioada 1891-1900", se precizeaza in comunicat.

"Atat achizitionarea terenului pe care a fost construit palatul, cat si constructia imobilului ca atare au fost realizate numai din fonduri financiare ale bancii", se mentioneaza in documentul citat.

Reprezentantii CEC amintesc ca toate actele de carte funciara si cadastrale ale orasului Bucuresti confirma proprietatea bancii asupra Palatului din Calea Victoriei 13, iar activitatea sediului central al Casei de Economii si Consemnatiuni in acest palat s-a desfasurat neintrerupt de la finalizarea constructiei, in anul 1900, si pana acum.

"Ca urmare, orice speculatii pe aceasta tema sunt nefondate", se arata in incheierea comunicatului.

Palatul CEC, in care functioneaza sediul central al bancii, a fost evaluat de un expert imobiliar la valoarea de 18 milioane euro, precizase recent presedintele CEC, Eugen Radulescu.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in luna septembrie, preluarea sediului central al CEC pentru suma de 17,787 milioane euro, bani care urmeaza sa fie virati municipalitatii de Ministerul Finantelor.

Palatul CEC va fi vandut catre municipalitate, ca activ, pana la sfarsitul anului curent, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare si se va transforma ulterior in muzeu, potrivit presedintelui CEC.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.