Coruptie. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus ieri retinerea, pentru 24 de ore, a lui Ioan Ciofu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, sub acuzatia de luare de mita

De asemenea, in acelasi dosar, a fost retinuta pentru 24 de ore Maricica Iovita, femeie de afaceri din Vaslui, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Este vorba de de o suma totala de aproximativ 10.000 de euro. Pentru acesti bani, procurorul Ciofu ar fi promis sa-l ancheteze pe omul de afaceri Adrian Porumboiu, astfel incat acesta sa fie pus sub invinuire pentru infractiuni de natura economica, iar ulterior, dosarul sa fie declinat la DNA.

Anchetator controversat

Procurorul Ioan Ciofu si-a inceput cariera in Iasi, ca procuror criminalist, unul din cazurile sale fiind si asasinarea liderului sindical Virgil Sahleanu. A fost adus la Parchetul National Anticoruptie de catre fostul sef al institutiei, Ioan Amarie. Ciofu a fost acuzat, insa, ca ar fi sustras probe din dosarul in care procurorul Constantin Gherta si Gelu Tofan erau cercetati pentru santaj. Fostul senator PSD, Vasile Duta, anchetat pentru trafic de influenta, a acuzat doi procurori de la PNA, unul fiind Ioan Ciofu, de grave abuzuri si ilegalitati comise in timpul cercetarii unui fost comisar de Politie din Ploiesti, ce avea legaturi cu Duta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.