Tribunalul Bucuresti va decide, pe 31 octombrie, daca dosarul in care Ion Alexandru Tiriac este judecat pentru consum de droguri si tolerarea consumului de stupefiante intr-un spatiu accesibil publicului va fi conexat cu dosarul "Cocaina saracilor", in care sunt judecate noua persoane pentru trafic de droguri de mare risc. Solicitarea de conexare a fost facuta de procurorul de sedinta, la termenul de ieri de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorul a mai cerut trimiterea unei noi adrese catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru a se clarifica situatia lui Ion Alexandru Tiriac, intr-un alt dosar. Reprezentantul Parchetului a aratat ca Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe Ion Alexandru Tiriac, pronuntandu-se doar pe doua infractiuni, iar Curtea de Apel Bucuresti a casat sentinta, specificand ca in rechizitoriul Parchetului existau mai multe infractiuni, printre care si trafic de droguri.

El a precizat ca Tribunalul Bucuresti trebuie sa cerceteze si sa se pronunte pe toate infractiunile initiale din rechizitoriul Parchetului. Daca instanta va fi de acord cu solicitarile Parchetului, atunci Ion Alexandru Tiriac ar putea fi judecat si pentru trafic de droguri. Pe de alta parte, avocatii au aratat instantei ca in dosarul disjuns, aflat la Parchet, s-a decis scoaterea de sub urmarire penala a lui Tiriac Jr. sau schimbarea incadrarii juridice, iar Tribunalul Bucuresti trebuie sa desfasoare cercetarea judecatoreasca doar pe infractiunile de consum de droguri si tolerarea consumului de stupefiante intr-un spatiu accesibil publicului.

Pe 22 septembrie 2005, Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe Ion Alexandru Tiriac, insa, in urma recursului formulat de procurori, Curtea de Apel Bucuresti a casat aceasta decizie si a dispus rejudecarea dosarului de catre instanta inferioara. Ion Alexandru Tiriac a fost acuzat de anchetatori ca, in vara anului 2002, a consumat droguri impreuna cu un prieten, in locuinta sa din cartierul bucurestean Primaverii, iar cu un an inainte, alaturi de un grup de prieteni, a consumat cocaina intr-un apartament inchiriat la Hotelul President din Mangalia. Urmarirea penala fata de acesta fost dispusa la 24 iunie 2004 de catre procurori pentru trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri.

Cauza a fost disjunsa in prima faza din dosarul "Cocaina", in septembrie 2004, cand s-a dispus judecarea separata a lotului format din cele noua persoane (Radu Eugen Nastase, Bogdan Albu, Bogdan Alexandru Ionescu, Razvan Mircea Dimitriu, Ionut Adrian Stoica, Ion Leonardo Radu, Radu Padurean, Radu Octavian, Constantin Arhip).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.