Mascarada inlocuirii lui Marian Oprisan de la sefia Consiliului Judetean Vrancea ia amploare pe zi ce trece. Tribunalul Judetean Vrancea a decis ieri incetarea mandatelor a sapte consilieri care au votat impotriva lui Oprisan, iar Eduard Lambrino, noul presedinte al CJ Vrancea, va da in judecata Consiliul judetean. Toata aceasta tevatura a blocat total activitatea Consiliului judetean, care s-a rupt in lupta dintre PSD si adversarii lui Oprisan.

Decizia de inlocuire a lui Marian Oprisan de la sefia CJ Vrancea s-a complicat ieri, dupa ce Tribunalul Judetean Vrancea a admis incetarea mandatelor celor sapte consilieri PSD Vrancea care au trecut de la PSD la PNL si PD si care se numara printre cei care au votat hotararea de inlocuire a lui Marian Oprisan de la sefia CJ.

In plus, instanta a obligat Consiliul Judetean sa ia act de aceasta decizie si sa repuna pe ordinea de zi a CJ, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind incetarea inainte de termen a mandatelor celor sase consilieri.

Avocatul PSD, Alexandru Balan, a solicitat ca instanta sa ia act de incetarea mandatelor retroactiv, adica de la data la care au depus declaratii de apartenenta politica in dublu exemplar, situatie in care, daca instanta da castig de cauza PSD, cei sapte nu mai erau consilieri si nu mai aveau drept de vot. Potrivit sursei citate, acest fapt ar inseamna ca toate hotararile votate de cei sapte consilieri de la data incetarii de drept, printre care si demiterea lui Oprisan, sunt nule.

Lambrino nu se lasa

Liberalul ales in fruntea CJ Vrancea a anuntat ca va da in judecata Consiliul judetean pentru a putea pune in aplicare hotararile luate in sedinta extraordinara, de inlocuire din functie a lui Marian Oprisan si de desemnare a unui nou presedinte. Dupa ce a depus la secretarul general al judetului hotararile luate miercuri, in sedinta extraordinara, de consilierii PNL, PD si PC, Eduard Lambrino a mers la prefectura, unde a discutat cu juristii institutiei despre modalitatea de aplicare a acestor decizii. "Am fost la prefectura, unde am discutat cu juristii acestei institutii si am fost sfatuiti sa apelam la justitie pentru punerea in aplicare a hotararilor luate de cei 22 de consilieri in sedinta extraordinara a Consiliului judetean", a spus Eduard Lambrino, care a adaugat ca va depune plangerea la tribunal cel mai devreme luni si spera ca justitia va face dreptate in acest sens. "Asa cum am mai precizat, noi parcurgem toti pasii stabiliti de lege", a conchis Lambrino.

Baile de multime continua

Sustinatorii lui Oprisan au continuat manifestatiile publice impotriva deciziei consilierilor judeteni. Eduard Lambrino a precizat, tot ieri, ca nu va raspunde pentru ceea ce se va intampla cu oamenii care vin sa-l sustina pe Oprisan. "Noi nu vom raspunde de ceea ce se intampla cu oamenii care vin din propria initiativa pentru a-l sustine pe Marian Oprisan", a spus Lambrino, care este de parere ca se incearca "mutarea unei dispute politice si administrative si care cu siguranta va fi si juridica" intr-un conflict de strada. Liberalul a adaugat ca primarii si alesii locali ar trebui sa stea in comunele lor, si nu la Consiliul judetean. Referitor la preluarea definitiva a functiei de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Eduard Lambrino a spus ca acest lucru se va intampla dupa parcurgerea tuturor etapelor prevazute de lege.

Primari, viceprimari si consilieri judeteni si locali ai PSD veniti la sediul CJ s-au declarat ingrijorati de ceea ce se intampla in judetul Vrancea si de faptul ca se incearca prin forta inlocuirea presedintelui Consiliului judetean. "Daca se doreste acest lucru, sa o faca, dar cu respectarea prevederilor legale. Din aceste motive ne aflam noi astazi aici, pentru a respecta valorile democratiei", sunt de parere sustinatorii lui Oprisan.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.