Relatia dintre Basescu si George Maior a cunoscut o radicala schimbare de sens. In 2004, Maior trimitea unei instante acte privind legaturile lui Basescu cu Securitatea. Acum, el considera subiectul „un joc mizerabil“.

Un moment contondent a fost cel din vara 2004, cind in instanta se judeca procesul de calomnie intentat de Traian Basescu lui Mugur Ciuvica, dupa ce acesta din urma il facuse "turnator ordinar".

La cererea lui Ciuvica, instanta a cerut atunci MApN urme dintr-un presupus dosar de colaborator al lui Basescu. Ministrul de atunci al Apararii, Ioan Mircea Pascu, nu se afla in tara si lasase la cirma institutiei pe secretarul de stat George Maior. O corespondenta interna din cadrul MApN arata ca urma a fost gasita: intr-un registru de la Constanta se arata ca "numitul Basescu Traian a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare".

Dosarul fizic n-a fost gasit niciodata si nici dovada distrugerii lui, dar MApN a trimis instantei raspunsul ramas pina acum secret, sub semnatura lui Maior, dupa cum spune Ioan Mircea Pascu. George Maior a declarat mereu ca n-a vazut raspunsul trimis de subordonatii sai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.