Patrunse adanc in psihicul bucurestenilor, mai mult de nevoie decat constient, cuvinte precum "sommet" sau "francofonie" au fost ieri intoarse pe toate fetele, ca intr-o analiza etimologica, pe strazi, in tramvaie, la serviciu sau chiar in restaurante.

"Francofonia asta e, asa, o chestie, de vin francezii si dezbat ceva cu Basescu!", incerca doamna Marin sa le explice celor care mai treceau pe la taraba ei sa cumpere "presa". Vinde ziare de cand se stie; citeste zilnic cate o gazeta, "d'astea serioase", si stie de mult ca vine "samitu'". "E important, de vin ei tocmai la Basescu. Eu cred ca asta le stie pe toate de a facut el toate astea pentru francofoni!", ridica din umeri femeia.

Francofonia e o curva...

In principiu, "e bine cu sommet-ul"! Luati la bani marunti, locuitorii Capitalei recunosc insa ca prioritatile sunt altele. Alexandru Nicolau este veteran de razboi! A fost implicat si in revolutie... Nu poate ramane indiferent: "Ehe, francofonia asta e ca o curva jmechera care ia banii si pleaca. Romanca se zbate si ia si ea, daca raman firimituri", suspina batranul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.