Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au respins, ieri, cererea lui Teodor Atanasiu, de suspendare a decretului prezidential prin care i s-a interzis temporar sa detina fotoliul Apararii. Decizia judecatorilor nu este insa definitiva si irevocabila, astfel ca Atanasiu mai are posibilitatea de a face recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de cinci zile.

Daca si aceasta instanta se va pronunta in favoarea masurii luate de Adminsitratia Prezidentiala, Atanasiu va ramane suspendat definitiv, pana la finalizarea cercetarilor de catre procurori in dosarul in care este acuzat de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul PSD Eugen Bejinariu de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra persoanei.

Actiunea intentata in instanta de catre fostul ministru al Apararii reclama faptul ca gestul lui Traian Basescu, de a uza de o prerogativa prezidentiala, ar fi o decizie luata in mod ilegal, care reprezinta o ingradire la libera exprimare. in replica, reprezentantii Administratiei Prezidentiale au sustinut ca gestul presedintelui de a-l suspenda pe Atanasiu a fost unul normal si prevazut expres de lege.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.