Romania si Bulgaria au primit "unda verde" din partea oficialilor europeni pentru a adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, dar acest lucru nu este vazut foarte bine de catre toti membrii Parlamentului European

"Dezbaterea de astazi (n.r. marti) pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei a fost cea mai ipocrita dezbatere ce a avut vreodata loc in Parlamentul European. Daca raportul era despre Turcia, nu ar fi fost spuse asemenea lucruri", a declarat, pentru Euroactiv, Daniel Cohn-Bendit, liderul ecologistilor din Parlamentul European si membru in cadrul grupului europarlamentarilor sceptici la adresa extinderii Uniunii Europene cu Romania si Bulgaria.

Oficialul european si-a exprimat rezerva ca masurile de siguranta pe care Uniunea Europeana si le ia in ceea ce ne priveste vor functiona, spunand ca nu exista nicio garantie ca vom continua reformele si dupa aderare.

In opinia lui Cohn-Bendit, continutul raportului Comisiei Europene nu aduce nimic nou. Scos din context, ar fi putut fi la fel de valabil si daca ar fi aparut anul trecut.

Parlamentarul european nu este la prima sa interventie acida la adresa Romaniei, a oportunitatii admiterii tarii noastre in Uniunea Europeana si a bunei credinte cu care autoritatile de la Bucuresti au comunicat Comisiei Europene realitatile economice si sociale. Referitor la aderarea Romaniei la factorul european, Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, a semnalat progresele realizate de tara noastra in reformarea sistemului judiciar si in lupta impotriva coruptiei, unde "sunt rezultate concrete", dar si inasprirea regulilor privind finantarea partidelor politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.