"Prezenta mea in fata acestei instante este rezultatul unei razbunari personale a procurorului Vasile Doana care a afirmat in mai multe medii ca nepromovarea lui si a altui apropiat al familiei sale s-a datorat numai avizului negativ dat de SRI, pentru care ar fi fost responsabil generalul Soare, aviz care ar fi ajuns la presedintele Traian Basescu".

Aceasta este declaratia data ieri in fata magistratilor instantei supreme de colonelul in rezerva SRI Gheorghe Dumitrache, arestat saptamana trecuta alaturi de generalul (r) Ovidiu Soare. Acuzati de grave fapte de coruptie, fostii ofiteri SRI si-au sustinut nevinovatia in fata instantei si s-au declarat victimele procuroului de caz Vasile Doana. Reamintim ca presedintele Basescu nu a avizat propunerea ministrului justitiei de numire in functia de procuror-sef al Parchetelor Militare a lui Vasile Doana. Dumitrache a sustinut in cateva randuri ca a fost santajat de Doana pentru a da declaratii impotriva generalului Soare, care ar fi fost "tinta" in acest dosar.

Procurorii au insa alta varianta, venind in sprijinul deciziei de arestare a celor doi, cu o serie de probe, care demonstreaza manevrele mai marilor SRI, chiar si pe perioada cercetarilor DNA. Generalul (r) Soare este acuzat, printre altele, ca in acest an a semnat, chiar in timpul concediului petrecut la mare, un proces-verbal, primit prin fax, pentru predarea catre "Midocar" a unui autoturism Volskwagen pe care-l folosise fara o baza legala timp de trei ani. De asemenea, Soare ar fi intervenit pe langa Ovidiu Tender pentru a-i face o polita de asigurare la Ardaf in valoare de 438 milioane de lei, ulterior producerii unui accident rutier de catre Ion Carpean, caruia deja ii promisese ca-i angajeaza fiul la SRI.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.