Sotii Nastase s-au prezentat din nou, ieri dimineata, la DNA pentru a studia materialul probator din dosarul Zambaccian. Dana Nastase a sosit prima, in jurul orei 9.00, iar fostul premier, dupa aproape doua ore. La sosire, Nastase a declarat, ironic, ca a fost chemat la DNA pentru a "aparea la televizor avand in vedere faptul ca maine va fi definitivat Raportul de tara". "A fost important pentru DNA sa ma cheme in fiecare zi, sa vorbesc la televizor, astfel incat dl Scheele si unele din ambasade sa poata trimite rapoarte la Bruxelles. Cred ca aceasta supralicitare a facut foarte rau si de aici vor aparea multe reactii negative din strainatate", a declarat fostul premier.

Dupa patru ore de audieri, Dana Nastase a dezvaluit ca procurorii au respins cererea familiei sale de a angaja un expert contabil care sa "desluseasca cifrele si actele contabile din dosar". La randul sau, Adrian Nastase a spus la iesire ca 7 din cele 34 de volume din dosarul Eurografica conexat cu Zambaccian cuprind acte premergatoare in care au fost stranse "declaratii de la soferi, manipulatori, motostivuitori (...) inainte de a se conecta dosarele". "Termopanele au ramas o legenda. Au aparut afisele", a precizat Nastase, mentionand ca va fi foarte greu pentru judecatori sa citeasca cele 12.000 de pagini ale dosarului Zambaccian. Nastase a mai spus ca i se pare neverosimila rezolutia procurorilor din 20 martie, din care se poate desprinde concluzia ca Irina Jianu si Sergiu Sechelariu i-ar fi dat lui si sotiei sale toata cladirea din Zambaccian, utilata.

Referindu-se la denunturile din dosar, Nastase a comparat tehnica utilizata de procurori cu cea din perioada comunista. "Denunturile cele mai bune sunt luate de la cei care se afla in puscarie si de la cei care sunt pusi in libertate, cu conditia sa dea declaratiile si marturiile care trebuie. Nu m-ar mira ca, saptamana aceasta, sa apara pretul pe care-l plateste Genica Boerica pentru punerea lui in libertate", a spus Adrian Nastase, subliniind ca in perioada urmatoare afaceristul craiovean va deveni o vedeta tv.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.