Ofiterii in rezerva ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, acuzati de dare si luare de mita, au cerut, ieri, Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), sa fie pusi in libertate, facand recurs fata de decizia de arestare preventiva a lor. Magistratii ICCJ au emis joia trecuta mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ovidiu Soare si al lui Gheorghe Dumitrache.

Pe 18 septembrie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a celor doi ofiteri in rezerva ai SRI pentru mita, fals, delapidare si trafic de influenta. Soare este acuzat ca a primit foloase necuvenite constand in materiale de constructii pentru casa sa de vacanta, iar col. Dumitrache pentru ca i-a dat generalului diverse bunuri pentru a deveni protejatul acestuia. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Soare si-a construit casa de vacanta cu materiale daruite de fostii sai subalterni in scopul asigurarii protectiei acestuia si a-l facilitarii promovarii.

De asemenea, in perioada 2000-2004, gen Soare ar fi pretins si primit, bunuri si sume de bani, in valoare totala de circa 700 de milioane lei vechi. Colonelul Dumitrache este acuzat ca, in intervalul 1995-2002, a facut uz de functia sa pentru a obtine, de la diverse firme din Prahova mai multe bunuri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.