L-a tradat Miron Mitrea pe Adrian Nastase? Mitrea spune ca nu, si ca solidaritatea e bine sa ramina la partid, dar nu trebuie impinsa pina pe masa procurorilor

"Unii colegi si-au facut strategii individuale de supravietuire." Asta a spus Adrian Nastase dupa ce a vazut ce ati declarat la DNA. Cum ati primit afirmatia sa?

Da, mi-e greu sa judec cum reactionezi intr-o situatie de acest gen. Oricum, e o drama pe care o traieste si-mi pare rau ca o traieste. De la prim-ministru si cu forta pe care a avut-o sa te trezesti chemat la Parchet si pus sub acuzare…

Dar v-ati simtit vizat de declaratia domniei sale?

Nu stiu ce legatura are asta cu declaratia pe care am dat-o eu la Parchet.

Dar domnul Nastase se refera la dvs., ca ati devenit din invinuit martor. Si a adaugat ca atunci cind nu mai exista solidaritate, tintele cad una dupa alta…

Depinde cum privim declaratia lui. Poti s-o vezi cu rea-vointa, ca un fel de amenintare voalata, tineti-mi spatele ca daca nu, va asteapta si pe voi acelasi lucru…

Adica ar avea ceva de ascuns?

Nu stiu. Sau poate fi, pur si simplu, o reactie nervoasa, care este fireasca. Cind vorbesti despre partid, despre politica, sigur ca strategiile trebuie sa fie colective. Cind e insa vorba despre procuratura, totdeauna strategiile sint individuale, pentru ca acolo nu te duci in numele partidului.

Si atunci de ce s-a simtit Adrian Nastase dezamagit de declaratia dvs.?

Nu vad de ce. Adica eu am facut ceea ce am jurat sa fac, sa spun adevarul, si foarte multe lucruri pe care le-am spus acolo sint in favoarea lui.

Dar citeva sint in defavoarea lui. Cele prin care aruncati intreaga raspundere a finantarii campaniei pe umerii sai.

Nu, eu n-am spus ca arunc pe umerii lui. Despre campania prezidentiala eu pot sa spun ca nu am nici cea mai mica idee cum s-a finantat, din momentul in care s-a trecut de pe contul partidului pe contul de campanie. Dar pentru tot ce s-a finantat exista raportul Curtii de Conturi, deci n-am cum sa arunc raspunderea pe umerii cuiva.

Dar aici vorbim despre finantari ilegale din partea firmelor Eurografica si Vertcon.

Nu cunosc, n-am lucrat cu ele. Vertconul m-am si mirat ca apare in campanie. Si nu cred ca are vreo problema Nastase cu asta.

Vertconul va era totusi o firma apropiata: Sergiu Sechelariu, Irina Jianu erau amindoi acolo.

Da, dar nu stiam ca se ocupa de asemenea probleme. Nici Eurografica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.