Prietenia dintre Adrian Nastase si Miron Mitrea pare definitiv compromisa dupa ce ultimul a dat o declaratie la DNA in care arunca intreaga raspundere a finantarii campaniei electorale pe umerii fostului premier

"Cotidianul" a intrat in posesia depozitiei la DNA a secretarului general al PSD, Miron Mitrea, in care acesta depune marturie in dosarul in care Adrian Nastase este acuzat ca ar fi primit foloase necuvenite, sub forma de materiale electorale, in campania pentru alegerile prezidentiale, de la firmele Vertcon Bacau si Eurografica Bucuresti.

Dupa ce a luat la cunostinta de declaratia lui Mitrea, Nastase a reactionat public si a afirmat: "Am revazut declaratia lui Mitrea, pe care a dat-o pe 8 septembrie, deci acum citeva zile, in calitate de martor, desi imi amintesc ca si el a fost initial invinuit in acest dosar. Sint acolo aspecte in care explica derularea campaniei electorale dintr-o perceptie personala, cu care eu nu sint deloc de acord. Ceea ce vreau sa arat este ca in cadrul PSD, dupa ultimele alegeri, au functionat strategii individuale de supravietuire. Iar in momentul in care nu mai exista solidaritate, tintele cad una dupa alta. Sper ca acest lucru a fost inteles acum si de colegii mei".

Ulterior, Nastase a cerut o discutie lamuritoare cu Mitrea. Acesta din urma a negat ca ar fi dat declaratii incriminatoare la DNA despre Nastase. "Ce treaba am eu cu dosarul lui? Mi-am facut eu casa in Zambaccian? Nici nu am calcat vreodata in casa de pe Zambaccian. Nu stiu ce a vrut sa spuna. Probabil e suparat ca dosarul sau a fost trimis in judecata", a afirmat Mitrea. Ceea ce a omis el sa spuna e ca supararea lui Nastase viza declaratia data in afacerea Vertcon-Eurografica, si nu in dosarul Zambaccian.

Va prezentam integral declaratia lui Miron Mitrea.

M.M. [Miron Mitrea]/declaratie martor 8.09.2006
In perioada 2001-2004, am indeplinit functia de MLPTL [ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei], iar in PSD functia de vicepresedinte al partidului. Pe S.S. [Sergiu Sechelariu] l-am cunoscut in anul 1997-1998, intrucit coordonam jud. Bc. d.p.d.v. politic. In anul ‘99, in cadrul activitatilor politice m-am deplasat impreuna cu A.N. [Adrian Nastase], V.H. [Viorel Hrebenciuc] si alti colegi in mai multe judete ale tarii printre care si in jud. Bc. Scopul acestei vizite era pregatirea campaniei electorale ce urma sa aiba loc la sfirsitul anului 2000. A.N. [Adrian Nastase], cind participa la aceste vizite, obisnuia sa mearga si la agenti economici importanti din zona respectiva. In acest context, cu prilejul vizitei din Bc., ne-am deplasat si la sediul S.C. "C" [Conimpuls] al carui administrator era SS Sergiu [Sechelariu]. Pe acesta, AN il cunostea deja de la fratele sau, D.S. [Dumitru Sechelariu] - primarul municipiului Bc., cu care AN era in relatii bune.

Guvernul din umbra din 2000

Din cite imi amintesc, SS mi-a prezentat-o pe IPJ [Irina Paula Jianu], care era actionar minoritar la SC "C". Referitor la modul in care SS a devenit senator, arat ca a figurat pe locul I al listei de senatori al org. jud. PSD Bc., loc care i-a asigurat accesul in Senat, astfel ca in toamna 2000 a fost ales senator.

In cadrul PSD erau departamente de specialitate care pregateau viitorul G. [Guvern], care avea configuratia unui "G [Guvern] din umbra", din care s-ar fi selectat viitorii candidati in aparatul G. Acestea erau la nivel central, iar la nivel local aveau corespondent directie. SS facea parte atit din departamentul central, ca si din directia teritoriala Bc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.