Generalul Ovidiu Soare coordona cele mai importante doua diviziuni ale Serviciului secret care se ocupau de mediul politic si social, dar si de cel economic
Generalul in rezerva Ovidiu Soare si colonelul in rezerva Gheorghe Dumitrescu au fost arestati, joi seara, de instanta suprema, solutie contestata de fostii oficiali ai SRI la Completul 9, care va decide luni daca acestia raman in arest. Adevarul a aflat mai multe detalii despre activitatea lui Soare, ca si despre afacerile acestuia, informatii pe care le vom publica in editiile urmatoare.

In timpul judecarii cererii de arestare a procurorilor DNA pe numele celor doi, avocatii lor au solicitat recuzarea procurorului de caz Vasile Doana. Motivul recuzarii l-a reprezentat faptul ca Doana l-ar fi santajat pe Dumitrache, in urma cu cateva luni, pentru a da declaratii impotriva lui Soare, amenintandu-l ca, in caz contrar, va fi arestat. Dumitrache, arestat si pentru dare de mita, a fost acuzat ca, in schimbul protectiei, i-ar fi facut gratuit lui Soare trotuarul din fata casei de vacanta din Floresti - Prahova. De altfel, procurorii sustin ca aceasta casa de vacanta a fost construita numai cu materiale oferite de subalternii lui Soare pentru a-i promova si proteja. Avocatul lui Soare considera ca acesta nu poate suporta regimul de detentie, intrucat ar fi suferit cinci bypassuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.