Detinutii de la Penitenciarul din Aiud au adus Romaniei un „Oscar“ al fotografiei, prin obiectivul baimareanul Cosmin Bumbut

Artistul roman a adus in tara doua premii de la cea de-a patra editie a celei mai importante "batalii" de fotografie din lume, numita "International Photography Awards" (IPA) si supranumita "Oscarurile Fotografiei". Mai exact, este vorba despre Premiul I la sectiunea Editorial si un loc III la sectiunea Special a concursului.

Premiu cu regim de detentie

Imaginile care i-au adus lui Bumbut cel mai bun rezultat la sectiunea Editorial, categoria Other, infatiseaza in special trupurile tatuate ale detinutilor de pe culoarele intunecoase ale Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta din Aiud. Romanul lucreaza inca la acest proiect foto, care a generat si o expozitie cunoscuta sub numele de "Puscaria tatuatilor", imaginile fiind insotite de textele scrise de unul dintre condamnati. In acelasi timp, cinci fotografii din colectia "Transit", realizata de Bumbut in 1996 si pusa intre coperte de Editura Humanitas in 2002, a "furat" premiul de la sectiunea Special, categoria "Tourism".

De altfel, colectia cu pricina, ce imbina stilul fotografului roman cu textele semnate de Gabriel Liiceanu, a primit in 2003 si Premiul "Artbook of the Year", acordat de "Asociatia Editorilor din Romania".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.