Considerat de localnicii comunei pe care o pastoreste ca fiind "tatal contrabandistilor de pe Dunare", Omer Radovancovici - primarul PD al localitatii Pojejena, judetul Caras-Severin - a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, intr-un scandal privind contrabanda cu tigari din duty-free-urile din Moldova Noua.
Potrivit anchetatorilor, edilul democrat a fost prins in timp ce incerca sa paraseasca tara pe la vama aradeana Turnu, desi fusese dat in consemn la frontiera de mai multa vreme. Ieri, Omer Radovancovici a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Caras-Severin. Conform evidentelor, Radovancovici este cercetat in dosarul 6055/115/2006, in care a fost arestat, in 7 septembrie a.c., pentru 29 de zile, chiar seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin, Ion Cionca.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Cionca a avut o ascensiune fulminanta, fiind sprijinit sa ajunga seful IJPF Caras-Severin de lideri locali ai PD, printre care s-a numarat si Radovancovici. Confom unor declaratii aflate la dosar, un ofiter pentru combaterea infractiunilor transfrontaliere din Caras-Severin, subcomisarul Nicutor Cocoana, a declarat anchetatorilor ca "Omer Radovancovici a fost sprijinit de seful lui de la Resita, Frunzaverde (foto) (n.r. - fost ministru al apararii, acum presedintele CJ Caras-Severin)".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.