Tribunalul Bucuresti a ramas joi in pronuntare in dosarul in care Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a facut plangere impotriva unor rezolutii adoptate de Parchetul General impotriva sa. Pe langa fondul dosarului, instanta a ramas in pronuntare pe o exceptie de tardivitate, ridicata de procurorul de sedinta.

Valentin Ceausescu reclama o serie de abuzuri savarsite de procurori in timpul anchetei si faptul ca a fost retinut fara un mandat de arestare, in perioada decembrie 1989-ianuarie 1990.

Parchetul General sustine ca plangerea lui Valentin Ceausescu a fost depusa in instanta peste termenul prevazut de lege. Avocatul acestuia a replicat ca plangerea respectiva nu a fost inaintata la timp deoarece procurorii au refuzat sa transmita rezolutiile luate impotriva clientului sau. Valentin Ceausescu a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca va da statul roman in judecata la CEDO, daca instantele interne nu ii vor rezolva cazul, apreciind totusi ca Tribunalul Bucuresti a fost singura instanta din Romania care a acceptat sa judece dosarul sau. El le-a spus ziaristilor ca procurorii au adoptat o rezolutie de scoatere de sub urmarire penala in cazul sau, apoi o alta, de reincepere a urmaririi penale, in 1999, pe care au infirmat-o in 2000, insa au revenit cu o alta rezolutie in 2002.

In toate aceste cazuri, Parchetul "nu a binevoit" sa il anunte de aceste decizii, asa cum era normal, desi a facut numeroase cereri la procurori.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.