O bomba de 1.000 de miliarde de lei vechi sta de ceva timp amorsata la Ministerul Transporturilor. Un transfer de active, facut in 2004, unele dintre ele chiar sub ipoteca sau sechestru si prin urmare imposibil de transferat. Mai mult, CFR SA, societatea care le-a dat, s-a trezit dupa cateva luni ca nu au fost bine evaluate si a anulat operatiunea. Fara a-i informa si pe cei de la SFT-CFR SA. Acum, activele sunt in contabilitatea ambelor structuri.

Operatiunea a inceput cu ordinul 1645 emis de ministrul Miron Mitrea in septembrie 2004 si care prevedea transferul fara plata a unor active din patrimoniul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA la Societatea Feroviara de Turism SFT-CFR SA. Activele erau de natura turistica, iar crearea unei structuri cu oameni specializati care sa le valorifice in mod profesionist, parea o idee excelenta.

COMOARA

Pe lista obiectivelor transferate sunt adevarate mine de aur, cum ar fi impunatorul complex de la Snagov, complexul Baneasa, casa de odihna din Sinaia, hotelul Bucovina de pe Valea Dornei. In total este vorba de 24 de obiective, imprastiate in toata tara. Au fost demarati pasii necesari: adunarile generale ale actionarilor au emis cate o hotarare. CFR SA a emis hotararea nr. 73/1.09.2004, prin care isi dadea acordul pentru a le transfera, iar SFT CFR a acceptat, prin hotararea nr. 13/7 septembrie 2004 sa le preia. Urmatorul pas era un ordin al ministrului Transporturilor, care sa confinteasca acest transfer. Ordinul 1645, datat 14 septembrie 2004, confirma "transferul fara plata, din patrimoniul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA in patrimoniul Societatii Feroviare de Turism SFT CFR SA, a activelor identificate prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.