Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a intalnit ieri cu Catherine Ashton, baroneasa de Upholland, subsecretarul de stat pentru Afaceri Constitutionale in guvernul Marii Britanii, prezenta in Romania intr-o vizita de documentare cu privire la stadiul indeplinirii de catre tara noastra a pregatirilor pentru aderarea la Uniunea Europeana

In cadrul acestei intalniri, ministrul roman al Administratiei si Internelor a aratat ca progresele inregistrate de Romania in ceea ce priveste securizarea frontierelor si combaterea migratiei ilegale, precum si introducerea, incepand de anul viitor, a pasapoartelor biometrice, constituie argumente puternice pentru ca Marea Britanie sa renunte cat mai curand la obligativitatea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in aceasta tara.

"Romania este in prezent unul dintre cele mai sigure spatii din aceasta parte a Europei", a subliniat totodata ministrul Administratiei si Internelor. De asemenea, ministrul Vasile Blaga a afirmat ca Marea Britanie nu se expune in nici un caz unei "invazii" a muncitorilor romani, in conditiile in care tara noastra a ajuns deja sa se confrunte cu un deficit al fortei de munca, in unele regiuni.

La randul sau, Catherine Ashton a aratat ca autoritatile britanice apreciaza mult potentialul fortei de munca romanesti in Marea Britanie. Demnitarul s-a referit la recenta campanie de presa care a avut loc in Marea Britanie, cu privire la problematica muncitorilor romani, si a apreciat ca aceasta a fost in mare masura neintemeiata. In cadrul aceleiasi intalniri, cei doi oficiali au purtat de asemenea discutii pe marginea cooperarii romano-britanice in domeniul justitiei si afacerilor interne.

Ministrul Vasile Blaga a inaintat partii britanice o serie de propuneri cu privire la sectoarele in care aceasta cooperare ar putea fi intensificata si a sugerat utilitatea unui sprijin din partea Marii Britanii in ceea ce priveste combaterea coruptiei din cadrul Politiei de Frontiera si pregatirea personalului acestei institutii in vederea utilizarii echipamentelor performante care vor compune sistemul integrat de securizare a frontierei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.