Este vorba despre exceptii invocate la constitutionalitatea unor articole din Legea 115/1996 privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor si functionarilor publici, a precizat, la termenul de luni, avocata acestora. Ea a declarat ca ar fi neconstitutional in aceasta lege caracterul de organism special auxiliar al Comisiei de control al averilor, care a dispus trimiterea in judecata a sotilor Elena si Dan Ioan Popescu. Exista prevederi in aceasta Lege care nu respecta prezumtia de liceitate a dobandirii averii. Avocata crede ca este neconstitutional si modul de constituire a comisiei, intrucat completul special are in componenta sa si un procuror.

In opinia sa, exista "un haos, o tulburare profunda" in Legea 115/1996, incat, daca un singur text va fi declarat neconstitutional, ar trebui sa cada intreaga lege. Mai mult, in acest fel s-ar ridica si sechestrul asigurator pus pe 9 din cele 23 de proprietati imobiliare, pe care cuplul Popescu le-a achizitionat intre 2001 si 2004.

Sotii Popescu au fost acuzati de Comisia speciala de cercetare a averilor ca nu pot justifica legal 46 de miliarde de lei din veniturile obtinute in intervalul 2001 - 2004, perioada in care au cumparat 23 de imobile si terenuri situate in Azuga si Bucuresti. Procurorul general, Ilie Botos, a cerut anul trecut Comisiei de control al averilor din cadrul ICCJ cercetarea, la sesizarea Centrului de resurse juridice, a declaratiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu si ale sotiei